Verdidebatt

Urhistorien

MIne tanker rundt Urhistorien etter vi hadde en oppgave dag rundt dette.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Oppgavedag i "Urhistorien"

03.11.10

Del 1. Mennesket, skapt i “Guds bilde”. Les 1. Mos. 1,26-27

A. Hva tror du det betyr det at vi er skapt i “Guds bilde og lignelse” ?

I min oppfattning av betydningen skapt i “Guds bilde” og lignelse tror jeg at Gud skapte oss ut i fra Hans skikkelse og tilgav oss egenskaper som fornuft, vitenskap, muligheten til å samarbeide, tenkte , føle osv… Som vi hadde brukt for å kunne være hans redskap . Vi skulle råde over jorden for å være representanter for Hans rike . Egenskapene vi fikk er viktige i kampen mot satan og i å kunne bli brukt av Gud.

B. Hvorfor sier vers 27 at Gudsbildet er samtidig “mennesket” i

entall, og “mann og kvinne” i flertall?

I min oppfattnig av dette verset skapte Gud vær å en av oss forskjellig og spesielle, det blir omtalt mann og kvinner i flertall å dette for at han skapte dem til å være sammen og gjøre seg til et mangfold av mennesker her på jorden.

Del 2. Mennesket, - en fallen skapning. Les 1. Mos 3,8-24.

A. Prøv å finne opplysninger om hva Bibelen sier om “slangen”, -

hans bakgrunn og vesen?

Opplysningene som Bibelen sier om “slangen” tolker jeg som følgene: Djevelen fram viser seg som “slangen“, for å friste menneskene. “Slangen” var smartere/ klokere/ slurere en andre dyr Gud hadde skapt, hans inntensjoner var å lure mennesket til fall, dette er noe han klarte og resultate ble syndefallet. “Slangen“ ble da forbannet av Gud og skulle bli sett ned på av alle jordens skapninger.

B. Hvilken strategi bruker Satan til å friste Eva og Adam til fall?

Finner du noen likhetstrekk med hvordan Djevelen frister i dag?

Strategien Satan brukte var å få Eva og Adam til å ønske seg noe mer en det Gud hadde gitt dem, pga. sin vishet om at det frukt treet ville gi kunnskap til menneskene og at de da ville også gå i mot Guds vilje.

Djevelen har ikke forandret seg stort i fra da til nå, for å finne likhetstrekk må en først fast sette hva han gjør . Han jobber med å få oss bort i fra Gud, Djevelen er en løgner og løgnerens far, han er kun ute etter å stjele, myrde og ødelegge. Han vil stadig få oss til å tro at han vet hva som er lurest å gjøre og spiller alltid på våre kjøttlige lyster.

C. Hvordan reagerte Adam og Eva på Guds spørsmål etter synde fallet? I hvilke situasjoner skjer det at vi reagerer på samme måte?

Måten Adam og Eva reagerte på Guds spørsmål var skam, de skammet seg og samtidig prøvde å overføre skylden på andre, noe som er i likhet med oss når vi har syndet, da prøver vi ofte å forsvare oss med at det ene eller andre fikk oss til å gjøre dette.

I sammenligning nå tid kan en se at vi også prøver å gjemme bort ting som vi gjør galt, har vi syndet prøver vi mange ganger å rettferdiggjøre synda med å skylde på andre eller rett å slett gjemme oss for Gud.

 

 

 

A. Frelsesveien for Noha gikk gjennom en trosprøve. Hvilken

trosprøver stilles vi ovenfor at vi skal bli frelst?

Trosprøver vi stilles ovenfor i dag er i likhet med Noah`s,

Frelsesveien er ved tro, å følge Jesus kan til tider være ubehagelig og vanskeligt , men ved troen på Jesus Kristus blir vi frelst. Trosprøver kan for eksempel være når vi virkelig stå fast i troen under utfordinger i det daglige liv.

B. Forholdene før syndefloden sammenlignes med tiden før Jesu

gjenkomst. Hvilke trekk kjenner vi igjen i vår egen tid?

Forholdene i sammenlignelse kan en se noen kjente trekk, Noah fortalt til folk hva som kom til å skje å at folk levte bort i fra Guds vilje, folk ville ikke tro på Noah og måtte da ta konsekvensen av dette, sammenlignet med vår egen tid er det mange som igjen lever bort i fra Gud og ikke tror på Guds budskap. Det vil komme en dom med likehet med syndefloden bare denne vil være evig, ved troen på Jesus Kristus og Guds ord blir vi reddet på lik linje som Noah og hans familie.

C: Klare du å finne noen likhetstrekk mellom arken og frelsen i NT?

Et klart likhetstrekk mellom arken og frelsen i Nt er at ved arken ble folk reddet fra synde floden (Guds straff/dom) på lik linje har vi blitt reddet fra dommen ved at Gud sendte Jesus ned for å ta på seg all straffen vår og blei korsfeste på korset. Guds redning til mennesket. Kan også trekke paralleller ved at kun de som trodde på Noah og ble med han i arken overlevde, slik er det også i nåtid kun de som tror på Jesus Kristus offer, blir reddet å får evig liv.

Del 3. Mennesket, - og løfte om Frelse Les fortellingen om Noah 1. Mos 6,1- 9,1

Steinar Malmin

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt