Verdidebatt

Kristen på fest.

Er Øl tillatt som Kristen? Hva sier Bibelen?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når mitt liv snudde seg og jeg lot Jesus være Herre i livet mitt, sto jeg oven for flere valg, ett av de vanskelige var festingen og øl`et...  Jeg brukte vanligvis mellom 10 - 15 tusen i mnd på fest, det er myyyye øl. Eg var sterkt bundet til øl å hadde det i mitt daglige liv, gjerne til middag og til kveldskos.

Jeg var fast bestemt på om jeg noen gang ble en kristen skulle jeg fremdeles beholde den delen av livet mitt, for jeg hadde hørt eg kunne bli kristen som jeg var, jeg trengte ikke endre meg for å ta i mot Jesus. Det som kansje ikke bli sagt var at når jeg tok i mot Jesus fikk jeg Guds Ånd i meg, å det som er tøft med det er at den virker enten en vil eller ei ;)

Jeg er selfølgelig blitt med i buss arbeide i Jesus bussen, fordi jeg vil ha alle på "byen" med, å da ville det vert rart om jeg en dag skulle være i bussen neste dag på "byen"  Eg huske veldig godt første gang eg drakk etter eg blei kristen.. det føltes feil... veldig feil... men eg ville sånn virkelig ikke slippe take på det den biten.

Men Den Hellig Ånd jobba i meg som den fremdeles gjør... eg tok et valg og i en andakt eg hadde på Fjelltun Bibel skole snakker eg om nettopp dette og legger her ut et utdrag fra min andakt.

Viktig å få fram... ALL ÆRE TIL GUD

Drikking synd eller ikke synd? Ka seie Bibelen ?

Salomos Ordspråk 20, 1

Vinen er en spotter,
og den sterke drikk en bråkmaker,
ingen som raver av drikk, er vis.

Paulus brev til efeserne 5, 18

Drikk dere ikke fulle på vin, det fører til utskeielser, bli heller fylt av Ånden

Det er ikke en direkte synd å drikke, men en synd å drikke seg full antagelig ikke for de synden ligger i å være full men, konsivensen av å være full kan være utskeielser eller dårlige valg.

Så bør en drikke ? Tja et spørsmål kver og enkelt må ta et valg på… Ut i fra Bibelen er det ingen synd å ta seg et glass vin eller ei øl, men er det synd å føre andre til fall? eller er det bare dårlig gjordt? Vis et bevist valg fra min side kan redde en bror eller søster fra fall eller direkte frafall fra Herren… Selv om kanskje eg kan beherska alkohol bruken, kan alle rund meg det samme.. ? Om en kristen venn eller søkende som kjenner meg, muligens ser opptil meg, bruke alkohol, kan han da kanskje selv kunne bruke det og det ender med utskeielser og videre til fall?

Hva gjør alkoholen med meg? For min del ødela den nesten familiene min, tappa økonomien min og gjord meg i dårlig stand dagen derpå.. Førte den meg ut i fristelser… ja absolutt utallige ganger.. Vis eg kan redda ei enkel sjel i fra å avstå fra min lyst på alkohol så e det verdt det.

Paulus sier i

Første brev til korinterne 6, 12

Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg

Første brev til korinterne 10, 23

Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men ikke alt bygger opp

Første brev til korinterne 8, 9

Men pass på at friheten deres ikke fører de svake til fall!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt