Verdidebatt

Årets nordmann; pågrepet, avkledd og utsendt?

Amelie burde fått bli. KrF har foreslått at det skal være mulig å bytte søknadskø for asylsøkere. Dersom de har en kompetanse som det norske arbeidsmarkedet har behov for, skal de få mulighet til å søke om arbeidstillatelse i Norge.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Maria Amelie har blitt offer for regjeringens asylspill, og deres behov for å sende ut et signal om at de er høye og mørke. Regjeringen gjør det de kan for å hindre at mennesker på flukt tar turen til Norge

Papirløse Maria Amelie , som har levd ulovlig i Norge siden 2003, ble i går kveld pågrepet av politiet på Lillehammer.

VG nett melder at da Maria Amelie (25) kom fram til utlendingsinternatet på Trandum, ble hun kledd naken og kroppsvisitert.Det var helt latterlig. Jeg har jo verken drept eller voldtatt noen, jeg har skrevet en bok, sier den unge papirløse asylsøkeren til NTB

Maria Amelie har aldri blitt gitt en anledning til selv å forklare sin sak for norske utlendingsmyndigheter, noe Helsingforskomiteen mener er i strid med menneskerettighetene.

Som barn fikk hun avslag gjennom sine foreldres sak og når hun nå som voksen har bedt om ny vurdering av saken får hun avslag. Verdenserklæringen om menneskerettigheter artikkel 14 sier ”Enhver har rett til å søke og ta imot asyl mot forfølgelse”.

KrF har også tatt til orde for å gi barn med lang botid automatisk rett til å bli i Norge.

Jeg registrer at SV, Venstre og KrF er enige i denne saken. Forskjellen er bare at SV er ansvarlige for den politikken som føres på dette feltet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt