Verdidebatt

SV er fanget

Kristin Halvorsen og SV er sjakk matt i Maria Amelie-saken.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det strider mot mange nordmenns rettsfølelse når 25-årige Maria Amelie jages ut av landet. Reaksjonene er sterke etter gårsdagens pågripelse. I dag er det fengslingsmøte, og det er allerede tillyst store demonstrasjoner.

Marie Amelie har gjort en stor innsats for å bli integrert i det norske samfunnet. Blant annet har hun skrevet boken «Ulovlig norsk» om sin egen og familiens vei til Norge.

I utlendingsloven finnes det ingen paragraf om at innsats skal belønnes med varig opphold.Likevel kan man lure på hvorfor myndighetene utviser slik nidkjærhet. De fleste ville ha levd greit med at lovens bokstav ikke ble fulgt til punkt og prikke.

Redselen for å bli anklaget for forskjellsbehandling av asylsøkere, har trolig vært en utløsende faktor for arrestasjonen.

Pågripelsen skal ha vært klarert med regjeringen. For SV er dette en kruttønne av en sak. Magasinet Ny Tid, som historisk sett er knyttet sterkt opp til SV, kåret for noen uker siden Amelie til «årets nordmann». Saken viser med all tydelighet at SV er fanget i sitt rødgrønne regjeringssamarbeid.

Det er uklart hva som er grunnen til at familien flyktet fra Kaukasus i 2000. Marie Amelie kom ulovlig til Norge som 17-åring sammen med foreldrene.

Fengslingen har utløst en massiv demonstreringsvilje. Vi må være enige med Rune Berglund Steen, kommunikasjonsansvarlig i Antirasistisk Senter, når han sier til NTB.

– Å arrestere Maria Amelie utenfor Nansenskolen blant Nansen-studenter i Nansen-året, det er å markere slutten på Nansen-året.

Les mer om mer disse temaene:

Helge Simonnes

Helge Simonnes

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt