Verdidebatt

Profetisk innertier

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da jeg har levd en stund, og sittet i bedehusbenkene siden før beina rakk ned til gulvet, har jeg hørt mye (rart) opp gjennom tiden. Enden var nær. Ting, som skjedde akkaurat da, var klare tegn på at enden var veldig nær. Det var mer enn nok til å miste nattesøvnen.

Fellesmarkedet f.eks., var utvilsomt antikrist. Det var den gang seks medlemsland - seksmaktsriket. Det skulle ikke bli flere medlemsland enn seks. Noen hadde bl.a. kjøpt et par sko i Tyskland. På esken stod det 666. Dette var et av de håndfaste bevisene på at antikrist sitt komme var nært. Det gjaldt å være beredt.

I dette århundre, som i alle århundrer tidligere, har vi hatt tusenvis av hendelser. Mange av disse (alle) har vært endetidstegn, men så har det liksom glidd over, og så har det dukket opp nye hendelser som da har vært det ultimate beviset på at nå, nå er enden nær.

Tenkte jeg det ikke. Nå er den pågående finanskrisen et tydelig tegn. Hva med børskrakket i 1929, depresjonen på tredvetallet, innføringen av Euro, Asiakrisen på nittitalet (som kan vise seg å ha vært mer alvorlig enn det den pågående finanskrisen ser ut til å bli) osv.?

Jeg fortsår ikke poenget med alt dette. Dersom hensikten med advarsler om endetiden er ment som et vennlig råd fra Gud til menneskene om å holde seg beredt, virker det ikke så lite oppdimmensjonert - for å si det slik. Det trengs ingen profet for å spå at vi alle faktisk skal dø, og ettersom ingen vet timen eller dagen, er dette i seg selv en god nok grunn til at vi er beredt. For de fleste av oss er dette en bedre og mer håndgripelig grunn enn at det en gang i framtiden skal komme en verdensomfattende katastrofe, en grøsser som overgår all annen ondskap som verden har sett.

Den spådommen som er klarest, og som kanskje kan ha mest for seg, er at det skal komme mange falske profeter. Dette er innertier.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt