Verdidebatt

Vårt samfunn trues av segregeringen

Norge er i endring. Demografien setter sitt preg på norske storbyer. I takt med segregeringen øker utfordringene.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er ingenting som tyder på at segregeringen i Norges storbyer vil minske i overskuelig fremtid. Norge går sakte, men sikkert i fotsporene til Sverige, og utfordringene vil galoppere løpsk om ikke noe radikalt skjer innen innvandringspolitikken. Fremskrittspartiet vil få en slutt på segregeringen og få tryggheten tilbake til norske storbyer.

Oslo sine utfordringer med segregering og økt utrygghet sprer seg også ut av hovedstaden. Der man ser kriminaliteten som har nådd nabokommunene som blant annet Lillestrøm, Bærum og Drammen, med steinkasting og vold mot uskyldige. I 2019 reiste innvandrergjenger til vestkanten for å presse vestkantungdom for penger, det samme som i 2018 da de ga bot om offeret møtte blikket til noen i den kriminelle gjengen. Man vet også at gjengene drar til vestkantfester for å bedrive vold og skape utrygghet.

Utfordringene i et mer og mer segregert samfunn hoper seg opp. Områdesatsing etter områdesatsing må til for å holde hjulene i gang i de flerkulturelle bydelene. Samtidig ser man økt grov kriminalitet, fortsatt stort frafall fra skolen, hele 1 av 4 som trenger særskilt norskopplæring og bare i Groruddalen flytter 1000-2000 etnisk norske vekk fra dalen.

Man vet at den ikke-vestlige befolkningen nærmest dobler seg hvert tiår, fra å være rundt 147.000 personer i 2000, så 330.000 i 2010, for så å bli nesten 630.000 i 2020. Om utviklingen fortsetter vil den ikke-vestlige befolkningen være en klar majoritet i hele Norge innen 2060. Med dette kan man forvente økt segregering og en forverring av samfunnsstrukturen.

Vi i Fremskrittspartiet mener at det er på høy tid at man legger vekk feilet integrering og har mer fokus på assimilering av vår vestlige kultur og frihetsverdier. Man må legge vekk sitt hjemlands kultur, og adoptere vår vestlige kultur og norske verdier. I tillegg burde man få en stans av ikke-vestlig masseinnvandring, ikke bosette flyktninger i Norge, men heller bruke midlene på millioner av flyktninger i flyktningleirer i nærområdene. Ytterligere tiltak vil være å ikke akseptere ukultur som barnehijab, nikab og burka, forby rituell omskjæring, og slutte å romantisere gangsterkultur.

Norge er i endring. Demografien setter sitt preg på norske storbyer. Masseinnvandringen fører til radikale endringer, med store negative følger for vårt samfunn. Norge går sakte, men sikkert i fotsporene til Sverige. Fremskrittspartiet vil lære av våre naboer, og få en slutt på segregeringen og få tryggheten tilbake til norske storbyer.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt