Jørn Maurstad

87

Jeg er fortsatt medlem av Krf

Men jeg er bekymret for de holdninger som spres fra enkelte politikere om LHBT mennesker, uten at den politiske ledelsen sier klart ifra om hva de mener om dette. Det må være stor takhøyde for diskusjon i Krf. Men enkelte utspill om LHBT og miljø, er så grunnløse at det er et problem at de blir stående ukorrigert fra den politiske ledelsen.

Publisert: 10. nov 2020

Simen Bondevik har meldt seg ut av Krf. I Aftenposten nylig, så skriver Bondevik et innlegg hvor han forklarer hvorfor. Selv så meldte jeg meg inn i Krf for noen få år siden. Jeg meldte meg inn, fordi jeg som Bondevik så at Krf var det partiet som sto mest på i forhold til de svake i samfunnet. Jeg hadde et annet syn angående linjevalget til Krf enn Bondevik. Det mest avgjørende for meg den gang, var den pågående kampen om ytringsfriheten. Her mente jeg at Arbeiderpartiet var det partiet som hadde sviktet mest. Det ble avgjørende for min støtte til et samarbeid med Høyre. Uten at ytringsfriheten er en selvfølgelig del av det norske samfunn, blir alle kamper som må tas mye vanskeligere, ofte umulig. Det kan man se ifra alle samfunn som ikke respekterer ytringsfriheten.

Men ellers så deler jeg Simen Bondevik sine bekymringer for den veien Krf nå har beveget seg inn på. Krf er i ferd med å bli et parti som bytter god politikk mot konspirasjonsteorier. Dette er synlig i forhold til klimasaken og aller mest i forhold til LHBT personer. Det er nå gått litt over tre år siden, at jeg først fikk øyene opp for at man på konservativt kristent hold spredde materiale som laget et fiendebilde av LHBT mennesker. At man har gjort det de kaller forsvar av ekteskapet avhengig av å spre fiendtlig konspirasjonsteoretisk materiale om LHBT mennesker, må være det verste som har hendt i ekteskapets historie.

Jeg synes det var et problem at partiet kjempet for konverteringsterapi. De konservative kristne organisasjonene som Normisjon, Misjonssambandet, Pinsebevegelsen, har sviktet sitt lederansvar. De har ikke fortalt sine medlemmer om alle problemene som har vært knyttet til Exodus bevegelsen. Det finnes ingen holdbar teologisk eller medisinsk begrunnelse for å støtte konverteringsterapi.

Nå ser jeg at mennesker i Polen, begynner å se på den katolske kirke som et problem. Ingen blant konservative kristne i Norge, har stilt kritiske spørsmål ved om egen tenkning virkelig kommer fra Gud. Om det man står for virkelig er i overenstemmelse med åpenbaringen. Et feil syndsbegrep kan lede til ateisme, med de problemer som det medfører. Derfor må Krf tenke seg om. Både politikere og medlemmer, må være klar over at i saker som angår skeive og miljø, så har konservative kristne blitt villedet. I stedet for å ta til seg betimelig kritikk, så ser disse grupperingene på seg selv som ‘forfulgte’.

Det går ikke å samle kristne om et parti som bygger på konspiratioriske ytringer om LHBT mennesker. Dette kan bli splittende for kristne velgere. Derfor må Krf nå besinne seg, og tenke over hva som står på spill.     

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere