Verdidebatt

Dåp med ild

Påstand: At Jesus døper kristne med ild er en myte... Hvis man leser bibelen som man leser en historiebok blir nok litt feil... og tiden blir visst også feil - Apg.1.7 Det er ikke dere gitt å kjenne tider og stunder som Far har fastsatt av sin egen makt. ; "Bibelen sier ingenting om at dåpen i ild setter kristne i fyr og flamme for Jesus" - skriver Torgeir Tønnesen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når det gjelder dåpen med ild, hva er da Apg.2.1-4 for noe?

Da pinsedagen kom, var alle samlet på ett sted. Plutselig lød det fra himmelen som når en kraftig vind blåser, og lyden fylte hele huset hvor de satt. Tunger som av ild viste seg for dem, delte seg og satte seg på hver enkelt av dem. Da ble de alle fylt av Den hellige ånd, og de begynte å tale på andre språk etter som Ånden ga dem å forkynne.

Dessuten har jo 2.Pet.3. interessante opplysninger å gi angående ilddåpen?

Men det står jo uttrykkelig i skriften at det åndelige ikke kommer før oppstandelsen på den siste dag... Refr.: OPPSTANDELSEN: 1.Kor.15

Apg 2.4 viser til:
Det var døperen Johannes som døpte med vann...den ble kalt for Johannes - dåpen (Apg.19.1-7) Men også han synes å vente til alle profetene var ferdig med det de skal gjøre? (Matt.11.13-14, 24.24) Husk nå på at Jesu fødsel kom fra jomfru Maria og ikke fra Elisabet som var i 6.måned da budskapet om Jesus ble fremlagt i denne fortellingen. Så her er det ganske mye å tenke på for å få sammenheng i begivenhetene?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt