Terje Haugom

39

Men er dette lov da?

Publisert: 26. okt 2020

Men er dette lov da?

At håndholdt mobil er ulovlig mens man kjører bil, er noe alle vet, men mange fortsatt synder mot. Det begrunnes med at oppmerksomheten om trafikken reduseres kraftig, når samtaler og teksting – og én hånd borte fra rattet – krever mer oppmerksomhet enn selve kjøringen og trafikken ellers.

Men nå har mobiltelefonen fått en nær slektning. Nyere bilmodeller har nå fått en større berøringsskjerm på dashbordet. Derfra styres bilens mange funksjoner, som lys, viskere, vifte, varmetråder, setevarme m.m. Men for å treffe rett symbol på skjermen, må oppmerksomheten rettes bort fra vei og trafikk og over på skjermen. De sekundene kan være skjebnesvangre.

Har ikke Vegdirektoratet, Statens Vegvesen, Trygg Trafikk og Broom-eksperten fått med seg farene disse totalt unødvendige oppfinnelsene fører med seg? Hva var egentlig galt med de gode, gamle og høyst funksjonelle knapper og brytere forrige generasjon biler hadde? Man visste hvor de var! Selv i mørket var det null problem å treffe riktig bryter!

Det kalles «utvikling», men er et stort og totalt meningsløst steg inn i en betydelig vekst for statistikken for dødsfall og alvorlige ulykker i trafikken! Bil-organisasjonene og ansvarlige myndigheter bør snarest gi bilfabrikkene klar beskjed om at den slags farlige og meningsløse «forbedringer» må trekkes fra markedet! Hvor mange liv skal nå ofres på designens alter? Og ikke glem «auto-piloten» også! De første dødsfall pga. tåpelige «digitale bilførere» har allerede tikket inn. Nei, bilene var langt bedre og tryggere før data-tullet tok over!

Terje Haugom, gammelbil-entusiast.

Krohnåsv. 62, 5239 RÅDAL.   988 47 162.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere