Per Lunde

Pensjonist
5

Er kreterne hatet av Gud?

Merete Thomassen har et tankevekkende innlegg i VL tirsdag 20.10 hvor hun refererer Titus 1,12-13. I dette skriftavsnittet ramser Paulus opp diverse negative egenskaper hos kreterne og ber Titus strengt irettesette dem så de kan bli sunne i troen.

Publisert: 21. okt 2020


Merete Thomassens poeng er at "Guds klare ord" her neppe kan forstås slik at alle kretere alltid og til alle tider er, og vil bli, bærere av disse negative egenskapene. M.a.o.: Dette er et godt eksempel på en uttalelse sagt inn i en bestemt situasjon på et bestemt sted til en bestemt tid. Dette er ikke en beskrivelse med gyldighet for "tid og evighet"! 

Så langt sier jeg ja og amen. Men jeg synes Merete Thomassen begår den feilen vi så lett begår: Når vi finner noe vi synes viser veldig klart at vi tenker rett, så tøyer vi virkeligheten enda litt i vår retning for å understreke vårt poeng. Det Thomassen gjør, etter forbilde av Rachel Held Evans, er å tolke Paulus dit hen at "Gud hater kretere"! Så samarbeid med kretere blir like umulig for konservative kristne som samarbeid med kvinner - selvsagt satt på spissen.

Men Paulus sier til Titus: "Irettesett, så de kan bli sunne i troen"! I dette ligger ikke at Gud hater kretere. Snarere tvert imot: Gud ønsker kreterne inn i sitt rike! 

Moralen for oss alle, uansett bibelsyn: Vær nøkterne og ærlige i utlegging av Bibelens tekster.

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere