Tobias svendsen

2

Ytringsfriheten er absolutt.

Ingen grupper skal beskyttes fra ytringer som fremstår som krenkende.

Publisert: 20. okt 2020

Nok en gang ser vi det. Ett nytt drap har skjedd kun fordi en fransk lærer sto opp for ytringsfriheten. Samtidig ønsker enkelte grupper å innskrenke ytringsfriheten. Hvor mange liv må gå tapt før man forstår viktigheten av å stå opp for ytringsfriheten?

 Ytringsfriheten er stadig under press. De siste årene har vi sett det, ytringsfriheten blir angrepet av terrorister.  Samtidig finnes det enkelte grupper her i Norge som mener at retten til koranbrenning ikke skal beskyttes av ytringsfriheten. Dermed undergraver man ytringsfriheten slik den er i dag. Ingen grupper skal beskyttes fra ytringer som fremstår som krenkende. 

 Likevel ble vi vitne til det bestialske og groteske drapet på Samuel Paty. En lærer som kun skulle bruke sin lærerplikt til å undervise sine elever om ytringsfriheten. Det måtte Paty bøte med livet sitt for. De siste års hendelser har vist det, Frankrike og Vesten er under sterkt press fra de som ønsker konsekvenser for ytringer man er uenig med. Det er viktigere enn noensinne å møte ytringer med ord. 

 Vi liker å tro at ytringsfriheten er absolutt i Norge. Det er direkte feil. Eksempelvis er rasismeparagrafen i veien for en fri debatt. FpU ønsker å fjerne denne paragrafen. Hatefulle ytringer skal møtes med kunnskap og saklige argumenter, ikke med makt. slik vil man oppnå reell og sunn ytringsfrihet og meningsutveksling. 

 Det er verken politikernes eller enkelte organisasjoners oppgave å legge lokk på ytringer man ikke liker. Ytringsfriheten skal forsvare meninger vi er dypt uenige med og som kan synes å være moralsk forkastelig.  At det i det hele tatt er en diskusjon om hvorvidt det skal legges restriksjoner på ytringsfriheten viser viktigheten av å verne om den. Fremskrittspartiet vil verne om ytringsfriheten og mener at den skal være absolutt.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere