Oddvar Seldal

4

Svar til Jostein Sandmark “Kan Gud ha grepet inn i tidsdimensjonen”

Publisert: 1. okt 2020

Velger å si noe om innlegget “Kan Gud ha grepet inn i tidsdimensjonen” av Jostein Sandmark. 

 

Du nevner at Gud skapte jorden på 6 dager, her er det mist to sider en må vurdere, 1: (som du selv nevnte, 1 dag er som 1000 år, 1000 år som en dag) altså metaforisk uttrykk som vil si at vi ikke kan sette riktig tid på selve skaperverket. 

2: Hvor lang er en dag for Gud? Selv om jorden trenger 24 timer for å svive en omdreining, som betyr at det er ett døgn for oss, betyr jo ikke det at Gud MÅ være under samme 24 timer regel. ( i vårt eget solsystem er Jupiter den planeten med raskets rotasjon, 9.924 timer) 

Skal ikke gå inn på dette med evolusjon, lar det være til en annen gang.  

Skal en bruke Bibelen for å se hvordan alt vært skapt, (bokstavelig) kan en samtidig spørre om det er åpne rom i Bibelens skaper historie som gir åpning for at det kan ha vært mulig at mer har skjedd en hva vi i dag forstår utfra Bibelen. 

Eksempel. I dag har vi funnet mange skjeletter etter dinosaurer, en kan selvsagt si at de ikke finnes, en kan hevde at de har kommet fra en annen verden, men en kan også se på muligheten for at Gud skapte dem. Det står ikke i bibelen at Han skapte mennesket på samme øyeblikk som dyrene, det finnes “mulighet” for at jorden har vært full av dyreliv i flere millioner av år før Gud valgte å skape mennesket! 

Det kan vel ikke være slik at hvis det IKKE står i bibelen, kan det ei heller være sant?! Er nok mange ting som ikke er nevnt, som kun gir rom for at det “kan” være at....... 

Ergo, det er ingenting i veien i forhold til Bibelen at det har være dyr i millioner av år på jorden! 

 

Du nevner dette med Gud og tid. Gud MÅ ha vært immateriell, MÅ  ha vært utenfor rom og MÅ ha vært utenfor tid/tidløs, ellers kunne han ikke ha skapt materie, rom og tid (basis elementer for de fleste skapelses argumenter for teismen, slik som vi forstår at vi at 1kg gull ikke kan lage 2 kg gull prinsippet). 

 

At Gud er immateriell gir dessuten også mer forståelse av Den Hellige ånd, Sjel, demoner, ondeånder, engler osv, slik som nevnt vår egen sjel/ånd også må være immateriell (som igjen passer inn at det er ikke av kjøtt og blod, ikke menneske kropp som skal til “himmelen”, men en immateriell sjel. 

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere