Thorbjørn Sørheim

1

KrF er ikke et særkristent parti

Poenget i kronikken til Bondevik - at KrF har gått i feil retning er jeg er med på, og faktisk til dels enig i. Problemet er at når man “renner over av frustrasjon” så forringer dette en saklig og god debatt.

Publisert: 22. sep 2020

Jeg visste ikke hvem John Harald Bondevik var før jeg leste en kronikk på NRK denne uken. I mine øyne et lavmål tatt i betraktning av retorikken som er brukt, og at det kommer fra dette holdet. Dessverre har dette fått en en del publisitet i media som følge av skribentens sivile status som sønn av en tidligere respektert politiker, statsminister og fredsforkjemper. 


Dette kommer tydeligst frem når det hevdes at Ropstad konstruerte en konflikt med miljøbevegelsen. Et litt feil kommunisert utspill fra Ropstad om menneskeverd ble brukt av andre til å konstruere en konflikt. En dyrebar erfaring på hvor lett det er å trå feil når man står opp for et mindretall, og kjemper for verdier som er under press. Å hevde at KrF ønsker å skape en konflikt med miljøbevegelsen er derfor urimelig å påstå. Når det er sagt så kan jeg som lokalpolitiker gjerne stå for at jeg i mange saker går i “konflikt” med MDG. Det må til når min gode venn “ypperstepresten” i MDG her i Kragerø har doktorgrad i marinbiologi og er ansatt i naturvernforbundet.  Da handler det ikke om særkristne verdier, men om å legge til rette for små og mellomstore bedrifter. Ropstad er dyktig når han snakker om “Haugianere” og om hvordan skape et levende samfunn i bygd og by. 

Bondevik uttrykker og sin frustrasjon for at KrF har gjeninnført K for Kristendom i KRL faget. Å hevde dette opplever jeg som et simpelt triks som har til hensikt male et bilde av KrF som et særkistent parti for de få. Jeg gir tommel opp til K i KRLE, men er ingen mørkemann. For å være ærlig bryr jeg meg lite om denne detaljen, men jeg synes det er tøft når både skoleadministrasjon og politikere fra andre partier i Kragerø forteller hvor bra de er men ny lærerrom som gir flere lærere i 1-4 trinn.  Eller hvor bra det er at KrF har satt fokus på et verdiløft i skolen. 

Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen som Bondevik har av dagens KrF, men har full forståelse for de som synes partiet har gått i feil retning. 


Thorbjørn SørheimBli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere