Terje Haugom

31

Ukultur-landet India

Publisert: 17. sep 2020

Ukultur-landet India.

Det må være lov å stille spørsmål om det en gang så kultur-rike landet India nå er i ferd med å bli et iskaldt, kulturløst og barbarisk samfunn. Kastesystemet og jenters verdiløshet hører hjemme i steinalderen. Ja, hva skal opplyste mennesker tro, når man kan lese (Kilde: ABC Nyheter) «For en uke siden ble en 14 år gammel jente funnet drept og voldtatt hengende fra et tre. Noen få dager tidligere ble en tre år gammel jente voldtatt og kvalt til døde. I august ble to jenter, som bare var 13 og 17 år gamle, voldtatt og drept i Lakhimpur Kheri, melder CNN.»

Ingen grunn til å tvile på sannheten i denne meldingen. Og dette er bare øverste spiss av et garantert gigantisk isfjell. Er det ikke på tide at ukulturen på dette området skiftes ut med demokrati, menneskeverd, menneskerettigheter og likeverd? Alle menn og kvinner, gutter og jenter – uansett familiebakgrunn – skal ha de samme rettigheter og samme menneskeverd – også i India. Skal India bli respektert i verdens-samfunnet, må disse utgått på dato-vrangforestillinger om klasser, kaster osv. snarest utryddes, og et oppegående, menneskevennlig samfunns-system innføres! «Kasteløse jenter» er like verdifulle som prinsesser fra overklassen! På tide at FN, UNESCO m.fl. engasjerer seg i dette!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.

Krohnåsv. 62, 5239 RÅDAL.   988 47 162.

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere