Roald Øye

Pensjonist
365

Normaliserings- eller fredsavtale?

«Dagens bibelord» fra Bibelselskapet 16. september 2020 fra 2. Mos 19,1 lyder: "Hvis dere adlyder min røst og holder min pakt, skal dere være min dyrebare eiendom framfor alle andre folk; for hele jorden er min». Det sa Gud til Moses da han fikk de 10 bud i Sinai-ørkenen. Moses har en høy stjerne både i kristen, jødisk og muslimsk tro. Det burde mane til ettertanke

Publisert: 17. sep 2020


  • Selv om israelittene og senere deres etterkommere, jødene, verken adlød Hans røst eller holdt Hans pakt, har de fått tilgivelse for sitt frafall, og er fremdeles Hans utvalgte folk, som nyter godt av Bibelens mange løfter. Så nådig er den Gud som mange av de tre religionenes etterfølgere tror på.

  • Det er derfor med vantro  kristne og Mesias-troende jøder leser dagens nyheter, som er euforiske i sin begeistring over avtalen mellom Israel og de to araberstatene, UAI og Bahrain. Avtalene ble underskrevet foran det Hvite hus i Washington DC i går. For at de kan tre i kraft må Israel oppgi en hver tanke på å innlemme noen del av Judea og Samaria i Eretz Israel, som er identisk med løfteslandet Kanaan. Det er dessuten ingen fredsavtale som ble underskrevet i går, bare en «normaliserings- avtale», for Israel har aldri vært i krig med de to statene.

  • Vestlige fredsmeklere og  observatører ignorerer at staten Israel har vært i krig med «den muslimske Ummah», og følgelig bare med den muslimske verden, siden lenge før staten Israels opprettelse i 1948. En tilstand av religiøs krig har eksistert i Midtøsten siden 1920-årene da stor-Muftien av Jerusalem, Haj Amin al-Husseini begynte å forkynne sitt religiøse budskap: «The pre-state Jewish community must be driven from lands formerly under Muslim rule».
  • Hans religiøse propaganda førte til gjentatte arabiske overgrep på jøder, som bodde i området, som jødene regnet og regner for sitt løftesland, Kanaans land.  Jødene fikk det av Folkeforbundet i følge San Remo-avtalen i 1922. Overgrepene skjedde med andre ord lenge før Israel «okkuperte Vestbredden» i 6-dagerskrigen i 1967.
  • Stormuftiens begrunnelse for å kaste jødene på sjøen høres fremdeles i moskeene både i Midtøsten og i Europa, og mange arabere tror at stormuftiens trussel/ læresetning er en del av internasjonal folkerett. Vestlige politikere ser ut til å ha blitt manipulert til å tro på gyldigheten av denne religiøse propagandaen, for i alle nyhetskanaler i den vestlige verden fremstilles Israel som en brutal okkupant av «palestinsk land». Det er en løgn som «normaliseringsavtalen» faktisk rokker ved. Den aksepterer at Israel er kommet for å bli en samarbeidspartner i Midtøsten. Det er det positive ved avtalen som ble underskrevet i går.


3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere