Verdidebatt

Alle som er født i Norge er norske.

Også muslimsk ungdom er norske, selv om de begår kriminelle handlinger.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Også muslimsk ungdom født i Norge, er nordmenn. Det kan ikke knyttes krav om en bestemt oppfatning til det å være norsk. Å være norsk betyr å være norsk borger. Det er en del av de grunnleggende menneskerettene at mennesker ikke skal kunne fratas sitt statsborgerskap. Det gjelder også om man gjør feil valg, for eksempel begår kriminelle handlinger.

De problemene som en bestemt tolkning av islam medfører, er de samme uavhengig av land. Disse problemene er like i Norge, Sverige, England, Pakistan. Det er den voldelige tolkningen av islam som må bekjempes, ikke enkeltmennesker. At problemer med islam vil kunne medføre at innvandring fra muslimske land må begrenses, skal ikke brukes til å utdefinere noen mennesker som ikke norske. Antidemokratiske ideologier, bekjempes ved å nettopp holde fast på demokratiets fortrinn, og til det hører det med at hvert individ skal betraktes som en borger, med rettigheter og plikter.

Muslimske ungdommer som gikk til angrep i Bergen, er derfor norske. Men de begikk kriminelle handlinger, og det må de stilles til ansvar for.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt