Salman Rehman

1

Kort respons til "Muhammad - ein profet også for vårt land"

Publisert: 4. sep 2020

Politiet gjør en grunnleggende jobb med å bevare freden, og opprør mot dem er forkastelig uansett hvem som gjør det. Jeg som muslimsk ungdom er minst like mye sjokkert over lite respekt som andre muslimske ungdommer viste mot politiet. Jeg har sett noen av videoene, og det er trist å se. Men jeg beklager ikke på noens vegne. Det spørs hvor "muslimske" disse ungdommene er. Det hadde vært interessant å ta en spørreundersøkelse hvor vi spurte disse ungdommene om de ber fem ganger om dagen. Trolig ville vi ha fått en svært lav score hvilket er ikke overraskende. Kulturmuslimer blir fort hissige dersom de blir tråkket på, men derimot religiøse praktiserende muslimer oppfører seg som regel fredelig, også i slike situasjoner. Det er selvmotsigende at kulturmuslimer som ikke engang praktiserer islam skal leke helter for den samme religionen. Det er kanskje feil av meg å stemple alle som kulturmuslimer. Men min erfaring tilsier meg at religiøs ungdom ikke oppfører seg slikt. 

"Muslimsk innvandrerungdom", skriver du. Jeg gir deg rett i at mange av dem sikkert er muslimer, men innvandrere er de visselig ikke. Mange av dem er født og oppvokst i Norge og er nordmenn akkurat som deg. Det hadde vært fint med litt presisering rundt hva du mener med "innvandrer". 

En påstand er en påstand og blir ikke til et godt poeng fordi man mener det og sier det høyt. Det er foreløpig en påstand at treenighetslæren ikke er bibelsk og stammer fra romersk førkristen religion og ble vedtatt som en kristen doktrine ved konsilet i Nikea. 

Men det å ytre en påstand er jo greit, selv om hva enn det skulle være. 

 


3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3713 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
17 dager siden / 1251 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
23 dager siden / 904 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
15 dager siden / 859 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
15 dager siden / 659 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
27 dager siden / 572 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 546 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere