Jørn Maurstad

74

Tyrkias reaksjon.

Uttalelsen fra Tyrkias ambassade på deres Facebook-side, må oppfattes som press på norske myndigheter til å begrense muligheten for lovlige ytringer. Det kan ikke bli stående uimotsagt.

Publisert: 31. aug 2020

Jeg tar avstand fra Tyrkias reaksjon på SIAN demonstrasjonen. Koran behandlingen til SIAN er akseptabel som en del av en politisk demonstrasjon, med utgangspunkt i ytringsfriheten. Det betyr ikke at alle er enige i denne måten å gå frem på. SIAN er en kontroversiell organisasjon i Norge, men den har ikke vært dømt for ulovlig virksomhet av noe slag. Da tar det seg ikke ut for et fremmed land sin ambassade å hevde at virksomheten til SIAN er i strid med rettsstaten og demokratiske systemer, samt å sammenlikne dette med nazisme, slik som det hevdes i en uttalelse på den tyrkiske ambassades Facebook-side gjengitt i Dagen.

Tyrkia har heller ingen rett til å uttale seg på vegne av norske muslimer. I uttalelsen fra ambassaden kommer det også påstander om at tillatelse til slike demonstrasjoner er motivert ut ifra ønske om å sanke stemmer ved valg. Det finnes ikke noe grunnlag for en slik påstand. I uttalelsen som står gjengitt i Dagen, heter det:

«Disse nazi-etterlevningene skader samfunnet som et virus. Å kjempe mot denne syke mentaliteten vil bare være mulig dersom populistiske politikere som sprer dette tankegodset ekskluderes. Det er helt feilt å se islamofobi som en del av ytringsfriheten. Det er en alvorlig trussel at politiske partier ikke forhindrer disse rasistiske ytringene bare av hensyn til å sanke stemmer».

Det er svært uheldig at Tyrkias ambassade her skriver noe som kun må oppfattes som å ville legge press på norske myndigheter, når det som skrives ikke kan begrunnes i faktiske forhold, av slike som det ellers ville være normalt å ta opp mellom stater.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3789 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
16 dager siden / 1243 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
22 dager siden / 897 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
14 dager siden / 846 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
14 dager siden / 642 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 579 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
26 dager siden / 571 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere