Verdidebatt

At det går an!

Hildegunn Marie Tønnesen Seip skrev et innlegg på verdidebatt, "Sommerstille i stormen". Undertegnede ble først oppmerksom på innlegget 30 dager etter at det ble publisert 6. juii 2020. Jeg måtte lese hennes presentasjonen av seg selv i etterkant av å ha lest hennes tanker i sommerstillheten. Forfatteren ser ut til å besitte alle forutsetninger for å uttale seg om temaene hun tar opp - med unntak av ett: "Hvordan skal det gå hvis Israel annekterer enda mer av områdene til hardt pressede palestinere?"

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når en  oppdatert akademiker og politiker som  Hildegunn Marie Tønnessen Seip kan stille et slikt inkvisitorisk spørsmål  om Israel, viser det hvor stor uvitenheten er på dette historisk/politiske området.

Hun er mamma, stipendiat/høgskolelektor i psykologi og interkulturelle studier på Ansgarskolen, kommunikasjonsmedarbeider i Korsvei, frivillig og folkevalgt, idealist/pragmatiker/optimist (når alt kommer til alt). Debuterte i 2015 som grønn lokalpolitiker, og representerer Miljøpartiet De Grønne i kommunestyret i Songdalen. Valgt inn i bystyret i nye Kristiansand fra 2020.

Det kommer til å gå bra når Israel om kort tid befrir (ikke annekterer) sine bibelske kjerneområder, Judea og Samaria. Det har landet  rett til å gjøre etter folkeretten. Hildegunn Marie Tønnessen Seip bør lese San Remo-avtalen fra 1920-22.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt