Roald Øye

Pensjonist
360

At det går an!

Hildegunn Marie Tønnesen Seip skrev et innlegg på verdidebatt, "Sommerstille i stormen". Undertegnede ble først oppmerksom på innlegget 30 dager etter at det ble publisert 6. juii 2020. Jeg måtte lese hennes presentasjonen av seg selv i etterkant av å ha lest hennes tanker i sommerstillheten. Forfatteren ser ut til å besitte alle forutsetninger for å uttale seg om temaene hun tar opp - med unntak av ett: "Hvordan skal det gå hvis Israel annekterer enda mer av områdene til hardt pressede palestinere?"

Publisert: 5. aug 2020

Når en  oppdatert akademiker og politiker som  Hildegunn Marie Tønnessen Seip kan stille et slikt inkvisitorisk spørsmål  om Israel, viser det hvor stor uvitenheten er på dette historisk/politiske området.   

Hun er mamma, stipendiat/høgskolelektor i psykologi og interkulturelle studier på Ansgarskolen, kommunikasjonsmedarbeider i Korsvei, frivillig og folkevalgt, idealist/pragmatiker/optimist (når alt kommer til alt). Debuterte i 2015 som grønn lokalpolitiker, og representerer Miljøpartiet De Grønne i kommunestyret i Songdalen. Valgt inn i bystyret i nye Kristiansand fra 2020.

Det kommer til å gå bra når Israel om kort tid befrir (ikke annekterer) sine bibelske kjerneområder, Judea og Samaria. Det har landet  rett til å gjøre etter folkeretten. Hildegunn Marie Tønnessen Seip bør lese San Remo-avtalen fra 1920-22.

6 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere