Anne Cathrine Gotaas

1

Stigmatisering av palestinere og norsk skole.

Publisert: 29. jul 2020

I et innlegg av Eddie Whyte kritiseres vi for å bruke en avistegning av Egil Nyhus i en annonsekampanje for en fersk undervisingsressurs om avistegning og ytringsfrihet. Et hovedpoeng med ressursen er å vise at avistegning på sitt beste kan være er et effektivt virkemiddel både til analyse, kritikk og ettertanke i en demokratisk samfunnsdebatt.

Når Whyte kritiserer bruken av Egil Nyhus' enkle, men talende, bilde av klovnen med blyant, mot mannen med våpen, illustrerer han på en fortreffelig måte at Nyhus' tegning fra 2006 treffer på kjerneoppdraget for en avistegner.  Tegneren analyserer, kritiserer, og utløser debatt. Etter hvert kanskje også ettertanke. 

For i denne undervisningsressursen er meningen nettopp å få frem elevenes reaksjon på tegningene. Whyte påstår at den internasjonalt anerkjente norske avistegneren Egil Nyhus angriper og stigmatiserer ett spesielt folkeslag. Leserinnlegget ditt vil selvsagt kunne brukes i undervisningsopplegget videre, ved at elevene kan forholde seg til innsenders argumentasjonsrekke i sin egen analyse.

De vil også kunne vurdere den i forhold til en annen sekvens i ressursen der Egil Nyhus med egne ord hvordan han jobber for å fremme ytringsfrihet og om å trekke grenser for hva man tøyser med.

Ressursen inneholder et drøyt hundretalls tegninger av flere dyktige avistegnere. Den er åpent tilgjengelig.

Velkommen til å se!

Pedagogisk ansvarlig, redaksjonssjef TV 2 Skole, Anne Cathrine Gotaas og  Veslemøy Rysstad, prosjektleder for Mediekompasset i Mediebedriftenes Landsforening.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3789 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
16 dager siden / 1243 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
22 dager siden / 897 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
14 dager siden / 846 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
14 dager siden / 642 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 579 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
26 dager siden / 571 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere