Trond Wathne Tveiten

44

MDG trenger å treffe nye grupper velgere

Publisert: 7. jul 2020

Jeg har vurdert dette en stund, og nå har jeg tenkt å gjøre et ærlig forsøk. Jeg stiller meg tilgjengelig som stortingskandidat for Miljøpartiet de grønne i Hordaland valgkrets. Jeg vet at dette kan bli en vanskelig kamp, med tanke på alle de gode kandidatene som allerede har presentert sitt kandidatur, men jeg tar likevel sjansen.

Tidligere hadde man en større bredde i de politiske partiene, med hensyn til hvilken utdanning og arbeidserfaring folk hadde. Jeg har ikke noe imot folk som har brukt mange år på høyere utdanning, men jeg føler at politikken trenger mer mangfold på dette området igjen. Slike endringer handler blant annet om å inkludere flere personer med fagbrev-- som for eksempel meg selv.

Yrkeslivet mitt har i hovedsak bestått av forskjellige jobber i sosialsektoren og sikkerhetsbransjen. I disse jobbene har jeg blitt vant til å møte et bredt utvalg mennesker med mange ulike bakgrunner. Jeg føler derfor at jeg, med min utdanning og mine erfaringer, skiller meg litt ut blant en del andre politikere, og kan bidra til å representere velgergrupper som ofte har blitt neglisjerte av partiene.

I tillegg til en lang fartstid i partipolitikken, har jeg mange års erfaring fra organisasjonslivet. Dette inkluderer fagbevegelsen, samt en rekke organisasjoner med fokus på miljøarbeid, fredsarbeid og internasjonalt samarbeid.

Etter alle disse årene i politikken og organisasjonslivet, vet jeg at velgerne blir frustrerte av politikere som er opphengt i ideologisk tåkeprat. Velgerne ønsker å vite nøyaktig hva politikere har tenkt å gjøre for å forbedre livene deres. Derfor fokuserer jeg på å finne frem til og promotere praktiske løsninger på helt konkrete saker som velgerne er opptatte av-- på lokalt, nasjonalt og internasjonalt plan.

Jeg har en sterk tro på at man trenger en radikal og aktiv miljøpolitikk, og jeg mener at Miljøpartiet de grønne er partiet som tør å kjempe gjennom denne politikken. Jeg er svært motivert til å være en del av laget som skal være med på å endre den feilslåtte kursen Norge holder i dag.

Klimakampen er den viktigste kampen i dagens samfunn. Samtidig er det ikke den eneste kampen. Jeg har en rekke saker jeg vil kjempe for.

Her skal jeg nevne et utvalg av disse:

- Pensjon fra første krone

- Innføring av borgerlønn

- Større satsing på å utvide togtilbudet

- Mer fokus på arbeidslivskriminalitet og hvitsnippforbrytelser

- Statlig produksjon av medisiner, slik at Norge blir mindre avhengig av den internasjonale legemiddelindustrien

- Fullstendig legalisering av alle cannabisprodukter til medisinsk bruk

- Sterkere fokus på behandling og ettervern av rusavhengige

- Verne om norsk natur ved å plassere vindkraftprosjekter på sjøen istedenfor på land

- Jobbe for at hele Norge skal erklære seg som en atomvåpenfri sone

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
rundt 1 måned siden / 2934 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
18 dager siden / 1131 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 796 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
11 dager siden / 635 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
17 dager siden / 593 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
9 dager siden / 477 visninger
Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
2 dager siden / 414 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere