roger Robberstad

fotograf
8

VL ett menighetsblad?

Kristenheten står overfor muligheten av å miste "Kristenhetens vugge". Pr. i dag morges ikke et ord i "VL ?"

Publisert: 3. jul 2020

VL ett menighetsblad?
Kristenheten står overfor muligheten av å miste "Kristenhetens vugge". Ergodans våte drøm er at "Agia Sophia" igjen skal bli moske slik den ble det under ottomanenes styre. Pr. i dag morges ikke et ord i "VL".

Saken: Konstantinopels rolle i vår felles kirkehistorie er basisk viktig og for oss er dette mye verre enn om Peterskirken i Roma skulle blitt overtatt av "MoMA" og gjort om til et Galleri! Det har blitt gjort ett enormt restaureringsarbeide siste tiåra og nå resikerer vi at verdensarven får dekket til alt som ligner på kristen ikonografi.
Mustafa Kemal Atatürk fikk den om ikke annet frerdet og gjort om til museum. Det hører med at Tyrkiske barn lærer i historietimen at Agia Sofia fra begynnelsen var muslimsk. Det hører med at "Patriarken av Konstantinopel" må være tyrkisk borger, og det er ingen hemmlighet at Ergodoan gjør alt for å bli kvitt denne institusjonen fra Tyrkia. Dette gjør at ved framtidige patriarkvalg av kanskje den viktigste patriarken så blir lista liten. 

Realiteten Tallmessig vokser den ortodoks/orientalske famile enormt i Norge. Vi burde også kunne forlange att Den ortodokse kirke som har høyest økning i prosent snart skikkelig får bli tatt på alvor med den tall messige økning fra omkring 5.494 til 17.476, noe som utgjør 218 prosent. ( i 2015 bld).


5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
rundt 1 måned siden / 2934 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
18 dager siden / 1131 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 796 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
11 dager siden / 635 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
17 dager siden / 593 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
9 dager siden / 477 visninger
Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
2 dager siden / 414 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere