Roald Øye

Pensjonist
344

1. juli 2020, en ny merkedag?

Pastor John Hagee, grunnleggeren av Christians United for Israel, CUFI, uttalte 29.06. 2020 til Jerusalem Post under vignetten «Arab Israeli Conflict» at han ber til Gud om at palestinerne velger fred, og at de griper sjansen til å oppnå velstanden som president Trumps fredsplan innebærer for dem.

Publisert: 30. jun 2020

 «Vi ber at det internasjonale samfunn, spesielt sjarlatanene i FN, etter hvert innser at Israel er en nasjon som fortjener å bli rost og ikke stadig fordømt i alle fora på sviktende grunnlag. Vi ber at Trumps fredsforslag som holder frem Israels rett til å utøve sin fulle suverenitet i de bibelske landområdene, Judea og Samaria, blir akseptert av det demokratiske flertallet i FNs Hovedforsamling.»

Den internasjonale kristenlederen kom med uttalelsen 3 dager før den israelske statsminister Benjamin Netanyahu har fått grønt lys av president Donald Trump til å sette i gang implementeringen av hans fredsplan. 

Fra søndag 28. til tirsdag 30. juni arrangeres det et virtuelt toppmøte i CUFI’s regi der politiske storheter vil bli gitt ordet før den skjebnesvangre tidsfristen for implementeringen den 1. juli kan settes i gang: Blant de fremste var/er Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Israels president Reuven Rivlin, Israels forsvarsminister Benjamin Gantz og  CUFI-grunnleggeren pastor John Hagee.

I løpet av tre dager vil spesielt inviterte gjester fra hele verden få ordet på de virtuelle samlingene, som inkluderer intervjuer med offiser i IDF, tidligere US-ambassadør til FN, Nicki Haley, US-ambassadør Mike Pompeo, Israels FN-ambassadør Ron Dermer, medlemmer av den amerikanske Kongressen og mange andre mer eller mindre kjente ressurspersoner.

Dagen etter det virtuelle toppmøtets avslutning, onsdag 1. juli 2020, venter CUFI og deres likesinnede i spenning  på hva president Trump og statsminister Netanyahu har blitt enige om i forbindelse med annekteringen av 30% av Vestbredden, som inkluderer Jordan-dalens vestbredd. Eller hva de ikke har blitt enige om. 

Eller hva den israelske statsminister har bestemt seg for å gjøre uansett hva den amerikanske administrasjon mener om tidspunktet for annekteringen. Eller hva visestatsminister Gantz måtte mene om det samme. Verden går to spennende dager i møte.

    

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere