Robin Tande

27

"På gjensyn"

"Om livet i det hinsidige virkelig skal være fullkomment kan det ikke være et liv i isolasjon eller uten de relasjonene som gjorde det mulig for oss å leve. Kjærligheten er sterkere enn døden.»

Publisert: 5. jun 2020

Synd at Vårt Land måtte legge om. Det var herlig å oppnå å forstå hverandre, tross de dypeste forskjeller i trosgrunnlag; kan her vise til dialogen mellom meg og Tore Olsen – Hei Tore, kommer boken din snart?

Nå ligger det inne noen meget interessante innlegg fra teologer og andre kristne her på Vd. Redaksjonen burde relatere mer. Er ikke Åste Dokka, Hallvard Jørgensen m.f. kommet inn i samme tankebaner?

Jeg skrev for noen år siden bl. a. dette til en debattant her: Hvis vi så sier at det fins et neste liv med ond fortapelse og herlig frelse. Vi får så grunn til å tro at jeg får den herlige frelsen mens du får den onde fortapelsen. En "sjel" i herlighet og en i pine. Spiller det noen rolle for meg hvilken fremtidig "sjel" som er hvor? Det er jo like forferdelig å tenke på.

Da jeg tok avskjed med min mor sa hun at hun håpet å se meg i himmelen. Jeg svarte: Det står jo skrever at det bare er herlighet og glede som møter en der.

Nå har jeg fått solid hjelp til å bli forstått – fra kvalifisert hold:

«Mennesket kan ikke tenkes utenfor relasjonene. Det er på grunn av to menneskers intime møte at vi i det hele tatt kommer til verden, det er på grunn av menneskene rundt oss at vi kan vokse og bli formet til dem vi er.
Menneskelivet er med andre ord dypt relasjonelt. Om vi skal se for oss en oppstandelse, må den stå i en eller annen form for kontinuitet til dette livet for at det skal gi noen mening. Om jeg ikke er jeg i himmelen, hvordan kan man da si at jeg er oppstått? […] Håpet om at vi skal gjenforenes med dem som har gått foran oss er et av de viktigste aspektene ved himmelhåpet. Om livet i det hinsidige virkelig skal være fullkomment kan det ikke være et liv i isolasjon eller uten de relasjonene som gjorde det mulig for oss å leve. Kjærligheten er sterkere enn døden.»
– Fra «På gjensyn!», en kronikk av Åste Dokka,

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere