Halvor Moxnes

24

VILLEDENDE OM FRI OG ÅPEN FOLKEKIRKE.

Trump ble nylig rasende etter at Twitter utstyrte et av hans utspill med en advarsel om at den var villedende. Twitter følger altså med og faktasjekker meldinger. Også Vårt Lands Verdidebatt har retningslinjer for innlegg, Jeg mener Tor Andreas Undheims innlegg, “Hva med Pride?” 28.mai, er et grovt brudd på disse retningslinjene når det gjelder påstander om FRI og Åpen Folkekirke.

Publisert: 1. jun 2020

Han  spør: “Men hva er så Pride.” Og han sier  korrekt: “Bak disse arrangementene står organisasjonen "Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold."Men så trekker han en konklusjon bare basert på navnet FRI: “ Kort sagt er alt fritt når det gjelder seksualitet. Det sjette bud er med andre ord fjerna.” Hvis en sjekker FRIs hjemmeside står det: “FRI mener: Seksuell orientering, kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk skal ikke ha innvirkning på hvilke rettigheter man har som menneske. FRI mener at alle skal ha like rettigheter, plikter og beskyttelse i tråd med menneskerettighetene.” Undheims utsagn er derfor en grovt diskrimerende karakteristikk av hva FRI står for. Innlegget “fordreier og karikerer andres synspunkter.”

Men Undheim stanser ikke med sin karikering av FRI, han fortsetter: “Så er spørsmålet, seier Bibelen noe om dette? Les for eksempel Judasbrev eller/og Peters andre brev, 2 Pet 2. Der advarer Peter først mot falske lærere og i vers 6 "byene Sodoma og Gomorra la han i aske og dømte dem til ødeleggelse". Men då er jo konklusjonen klar: Åpen Folkekirke står for sodomiske tilstander.”

Undheim har overhodet ikke nevnt Åpen Folkekirke tidligere i innlegget eller hva organisasjonen  står for. Å bruke uttrykket “sodomiske tilstander,”antakelig om Åpen Folkekirkes  forsvar for likekjønnet ekteskap er  en grov karikatur og direkte fornærende for dem det gjelder. Dessuten er det brudd på retningslinjene om at innlegg “må være argumenterende og påstander må belegges.”

Det kan ikke være tvil om at Undheim med dette innlegget bryter grovt med retningslinjene for Verdidebatt. Men det er ikke bare Undheim som er problemet.  Debattredaksjonen  I Vårt land har et selvstendig ansvar for at dette innlegget er publisert. Det heter i redegjørelsen for retningslinjene for Verdidebatt: “Artikkelen kan slettes helt eller delvis når den i sitt vesen er feilaktig på en måte Vårt Land har ansvar for eller på andre måter er brudd på retningslinjene for verdidebatt.no.”

Jeg forventer derfor at redaksjonen for Verdidebatt beklager at innlegget er publisert, og enten ber Undheim komme med en ny versjon  som holder seg innenfor retningslinjene, eller sletter det.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
20 dager siden / 1479 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1288 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
11 dager siden / 1062 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
7 dager siden / 958 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
29 dager siden / 611 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
16 dager siden / 426 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere