Tor Andreas Undheim

5

Hva med pride?

Det nærmer seg juni og då vakner vel Pride til Pride-tog igjen. Kanskje ikke på vanlig måte. Men hva er så Pride?Den 25 juni 2019 holdt biskop Kari Veiteberg en Pride-gudstjeneste i Oslo domkirke. Her tok hun utgangspunkt i Jesu ord til sine disipler i Bergprekenen: dere er jordens salt og verdens lys. I talen i Domkirken sa hun direkte til Pride-deltagerne: "Dere er jordens salt, dere er lys. Happy Pride! Dere er salige. Vær stolte!". Då skulle ikke være tvil om at biskopen støtter Pride-folkene.Men hva er så Pride. Bak disse arrangementene står organisasjonen "Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold". Kort sagt er alt fritt når det gjelder seksualitet. Det sjette bud er med andre ord fjerna.Så er spørsmålet, seier Bibelen noe om dette? Les for eksempel Judasbrev eller/og Peters andre brev, 2 Pet 2. Der advarer Peter først mot falske lærere og i vers 6 "byene Sodoma og Gomorra la han i aske og dømte dem til ødeleggelse". Men då er jo konklusjonen klar: Åpen Folkekirke står for sodomiske tilstander. Er så DU enig i dette?

Publisert: 28. mai 2020

Det nærmer seg juni og då vakner vel Pride til Pride-tog igjen. Kanskje ikke på vanlig måte. Men hva er så Pride?Den 25 juni 2019 holdt biskop Kari Veiteberg en Pride-gudstjeneste i Oslo domkirke. Her tok hun utgangspunkt i Jesu ord til sine disipler i Bergprekenen: dere er jordens salt og verdens lys. I talen i Domkirken sa hun direkte til Pride-deltagerne: "Dere er jordens salt, dere er lys. Happy Pride! Dere er salige. Vær stolte!". Då skulle ikke være tvil om at biskopen støtter Pride-folkene.Men hva er så Pride. Bak disse arrangementene står organisasjonen "Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold". Kort sagt er alt fritt når det gjelder seksualitet. Det sjette bud er med andre ord fjerna.Så er spørsmålet, seier Bibelen noe om dette? Les for eksempel Judasbrev eller/og Peters andre brev, 2 Pet 2. Der advarer Peter først mot falske lærere og i vers 6 "byene Sodoma og Gomorra la han i aske og dømte dem til ødeleggelse". Men då er jo konklusjonen  klar: Åpen Folkekirke står for sodomiske tilstander. Er så DU enig i dette?

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
20 dager siden / 1479 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1288 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
11 dager siden / 1062 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
7 dager siden / 958 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
29 dager siden / 611 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
16 dager siden / 426 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere