Verdidebatt

Den største trusselen..

HEGE STORHAUG, informasjonsleder i Human Rights Service, skriver i en kronikk i Aftenposten: "Dette tiåret tror jeg blir avgjørende for Norge og Europas fremtid. Klarer vi å stå imot den åpenbare islamiseringen og tvinge den på retrett?"

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hege Storhaug stiller et klokt og viktig spørsmål, og våger å kalle trusselen ved sitt rette navn. Ikke Islam, men islamismen er det som truer våre vestlige demokratier. I Storbritania flørter man allerede med tanken på å innføre sharia-lovgivning på visse områder, og det er verdt å merke seg at det er de velutdannede muslimene som fremfører disse kravene. Den samme tendensen ser vi, som Hege Storhaug påpeker, også i Norge. Det er blant de unge og velutdannede vi ser det mest ekstreme holdningene.

Hvordan kan vi møte denne anti-demokratiske og menneskerettsfiendtlige ideologien?

Ved å stikke hodet i sanden, og insistere på det flerkulturelle samfunnet bygd på en Kardemommelov?

Ved å kaste vrak på enda mer av vår kristne tradisjon og lovgivning, som kunne være et forsvarsverk mot de islamistiske strømningene?

Hege Storhaug er inne på det som jeg tror er den eneste løsningen; vi må som folk og nasjon være samlet om noe som kan være en sterk og positiv motsats til islamismen.

Norge og Europa har snudd ryggen (i alle fall delvis) til sin jødisk-kristne arv, som blant annet har gitt oss FNs menneskerettserklæring og de nedfelte menneskerettighetene.

Har vi noe alternativ til denne arven som en motvekt mot den dels snikende, dels tydelig påtrengende islamismen? Skal vi berge vårt demokrati, den friheten vi setter høyt, må vi kanskje innse at på visse områder holder ikke integrering, der må assimilering gjelde!

De sekulære, ateistiske strømningene vil aldri kunne utgjøre en kraftfull og (for de aller flestes del) meningsfyllt alternativ til vår gamle kristne kulturarv, en arv som harmonerer med et moderne samfunn hvor den personlige friheten står over den kollektive blinde underkastelsen. Jeg tror Hege Storhaug har rett; de kommende nærmeste årene vil avgjøre Europas (og Norges) skjebne ideologisk sett. Det er på høy tid å våkne opp og se virkeligheten i øynene. Men ikke glem at den største trusselen kan være innenfor våre egne rekker; den ateistiske humanismen som uthuler og river i stykker vårt eget forsvarsverk innenfra.

Jeg låner et sitat fra Storhaugs kronikk: "En nasjon dør ikke fordi den blir drept, men fordi den begår selvmord." (Arnold J Toynbee)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt