Steinar Steinkopf Sund

8

Morna, Frp!

Jeg har vært en aktiv støttespiller for Frp helt siden 80-tallet, har stått på valgstand sammen med Siv Jensen og har sittet tre perioder i kommunestyret for Frp. Jeg støttet et parti som jeg alltid har oppfattet å være i samsvar med kristne grunnverdier. Nå er det definitivt slutt.

Publisert: 27. mai 2020

Er barn noe kvinner har rett på? Er barn en rettighet? Er det ikke heller slik at barnet har rett til foreldre? Barn er et privilegium, en Guds gave, og et privilegium som ikke alle er forunt. Barn har rett til foreldre, men foreldre har ikke rett til barn. Jeg kan ikke støtte et parti som ikke bare ser på barn som en kvinnerettighet, men som faktisk undergraver behovet for en far. Kvinners behov for barn blir viktigere enn barnets behov for en far. All forskning viser at barn har behov for begge foreldre. Nå kan en hvilken som helst enslig kvinne bestille inseminering uten hensyn til hva dette vil ha å si for barnet som blir henvist til å vokse opp uten noen far. Samtidig arbeider alle partiene for at far skal ta mer ansvar for barn og familie og bidra til oppdragelsen av barna. Her slår man bena under alt likestillingsarbeid man hittil har gjort på dette området ved å erklære at far egentlig slett ikke er nødvendig. Samtidig kaller man det også for likestilling! Barnet trenger altså egentlig ingen far. Hvorfor skal da fedre i det hele tatt anstrenge seg for å ta sin del på hjemmefronten?

Hele lovvedtaket er en eneste stor selvmotsigelse. 

Samtidig åpner man opp for diskusjoner om hva som egentlig er en mor. Hvem er egentlig barnets mor? Er det hun som har født det eller hun som har donert egget? Hvordan vil det føles for en surrogatmor å måtte gi fra seg et barn som man tross alt har båret på, kjent sparke og hatt omsorg for i ni måneder. Dette åpner for mange konflikter der surrogatmoten ombestemmer seg og nekter å gi fra seg barnet. 

Hva tror politikerne denne typen fødsler vil gjøre med barnets opplevelse av identitet? Et barn kan bli tvunget til å forholde seg til et villnis av foreldre. Det er forvirring nok i dag når det av og til kan være spørsmål om farskap, men nå vil det i tillegg bli en diskusjon om morskapet.  Liberaliseringen av loven åpner også opp for at eldre personer kan bli mødre, slik vi f.eks har sett i Russland, der den aldrende popstjernen Alla Pugatjova tidligere har frosset ned et egg, bestilt surrogatmor og blir dermed mamma i en alder av over 70 år. Hvor heldig er det for barn å få så gamle foreldre? Det er en grunn til naturens egne begrensninger. Med kun en aldrende mor og ingen far, risikerer barnet å bli foreldreløst lenge før det vokser opp.

Det mest skremmende med den nye liberaliseringen av bioteknologiloven er at den vedtas i full fart uten utredninger og uten å lytte til forskning fra f.eks andre land, der dette allerede har vært mulig lenge.

Et parti som inngår allianse med venstresiden for å råkjøre en slik sak gjennom, vil i alle fall ikke lenger få min støtte.

Morna, Frp! 

14 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
17 dager siden / 1467 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
27 dager siden / 1285 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
8 dager siden / 982 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
4 dager siden / 908 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
rundt 1 måned siden / 792 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
26 dager siden / 577 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere