Terje Haugom

17

Er kulden på vei?

Publisert: 19. mai 2020

Er kulden på vei?

Er vårt varme, inkluderende samfunn på vei til å bli kjølig, kaldt, dypfrosset? Er det slik at vi skal få et samfunn av kjedelig like, flinke, vellykkede og feilfrie mennesker? Skal alle fostre med kromosom-feil, funksjonsfeil, misdannelser o.l. lukes bort, før de får anledning til å kjenne mors og fars kjærlighet, varme og omsorg? Er det ikke plass for dem i vårt samfunn lenger? Er det altså bare plass til A4-mennesker i framtidens Norge? For en skam! Jeg grøsser! Er det mulig?

Politikere som vil kun la de velskapte, velfungerende skolelysene komme til verden, vil spare store ressurser, på rullestoler, all slags hjelpemateriell, personlige assistenter, psykologer, psykiatere, bofellesskap, institusjoner, vernepleiere osv. osv. En skam er det å ytre slik politikk! Et menneskeliv er like mye verd, like verdifullt, og har krav på den samme kjærlighet, omsorg og livsgrunnlag – uansett hvordan barnet er fra unnfangelse til oppvekst!

 Ingen skal ha rett til å innføre noe så bestialsk som et sorterings-samfunn, der A-mennesker er ønsket, og B-mennesker skal sorteres bort – fra mors liv! Vi trenger mangfoldet i en materialistisk og teknokratisk verden! Vi trenger å erfare at et barn er ønsket og elsket, er til glede for mor og far og søsken, og er verdifullt – uansett hvordan det er satt sammen! Hvis det er slikt bio-teknologer forsker på, bør de bli snekkere i stedet! Dem er det absolutt bruk for!

Et samfunn av klonede glupinger har vi ikke bruk for! Et slikt samfunn blir kaldere å leve i enn polar-områdene! Dette må vi unngå for enhver pris!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.

Krohnåsv. 62, 5239 RÅDAL.   988 47 162.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
29 dager siden / 2922 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
17 dager siden / 1123 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 859 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
10 dager siden / 623 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
15 dager siden / 587 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
rundt 1 måned siden / 526 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
8 dager siden / 473 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere