Roald Øye

Pensjonist
336

En ny ørkenvandring begynner for det jødiske folk 13. mai?

Zvi Hauser and Yoas Hendel i partiet "Blue and White" tilhører høyresiden i partiet sitt, og har tidligere sagt at de kunne tenke seg å støtte statsminister Netanyahu slik at han fikk de nødvendige 61 representanter i Knesset. Da kunne statsministeren ha dannet en skikkelig nasjonal høyreregjering. Det ville dessuten ha gitt Yamina 8 representanter i Knesset.

Publisert: 11. mai 2020

Det ville ha åpnet for at både de to «desertørene» og partilederne i Yamina, Naftali Bennett  og Ayelet Shaked, kunne ha fått viktige porteføljer i regjeringen, de to sistnevnte i forsvars- og justisdepartementet. Der har de tidligere gjort en god jobb. 

Desertering må man ofte betale en høy pris for å gjøre godt igjen. Våger de to "Blue and White" å desertere? Det vil vise seg i løpet av de neste timer.

Hvis det utrolige scenariet ikke slår til, har Yamina gitt beskjed til Netanyahu at partiet vil bekjempe regjeringen fra opposisjonshold, men at de vil gjøre det på en ansvarlig måte, hvilket betyr at de vedvarende vil stemme for fullstendig annektering av Vestbredden for å umuliggjøre en palestinsk stat på det bibelske kjerneområdet av Eretz Israel.

I følge avtalen den 20. april mellom Likuds leder, Netanyahu, og lederen for "Blue and White",  Benny Gantz, kan statsministeren fra og med onsdag  13. mai begynne å forberede annekteringen innenfor rammene av den foreslåtte fredsplan fra president Trumps hånd. Den innebærer at det i løpet av noen år vil bli opprettet en sammenhengende og  delvis autonom palestinsk stat på 70%  av "Vestbredden". Partene kan med president Trumps velsignelse begynne implementeringen av planen etter 1. juli 2020.

 Utgangen på nesten to års israelsk  valgkamp og heftig strid om "ulovlig  okkupert"  palestinsk land kan med kompromissløsningen gjøre  en foreløpig slutt på tidenes mest betente politiske spørsmål. Men striden er naturligvis ikke over.

Det vet alle som har lest litt i Bibelen om hvilket fasitsvar den gir om eierforholdet til Det hellige land. Jødene har god erfaring med ørkenvandringer. En gang måtte de vandre 40 år før de våget å innta landet. 

Hvis intet uventet skjer fra de to «desertørenes» side i  løpt av neste døgn, innen kl. 24.00 lokal tid den 13. mai, er det trolig avgjort at det blir en ny ørkenvandring for det jødiske folk. Den kan like gjerne bli kort som lang.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
5 dager siden / 2736 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
27 dager siden / 1884 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
2 dager siden / 1200 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
8 dager siden / 996 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
29 dager siden / 686 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
13 dager siden / 617 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere