Verdidebatt

Fasitsvaret foreligger!

Whatever happens, just read the Bible!» skriver Hanne Nabintu Herland på sin skandinaviske hjemmeside om den politiske diskusjon om «Vestbredden», a’lias Judea og Samaria, som for tiden er i fokus i internasjonale medier.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hører de bibelske landområdene til Eretz Israel,  a’lias kjerneområdet i jødenes lovede land, eller skal disse bibelske landområdene bli spiren til en nyopprettet palestinsk/ arabisk stat, den 22. i rekken, innenfor det tidligere britiske palestinamandatet? Meningene er delte både i og utenfor Israel.

Spørsmålet avgjøres i de kommende uker og måneder mens statsminister Benjamin Netanyahu er Israels midlertidige statsminister. Han lovet i siste valgkamp, og har fått tillatelse av president Donald Trump, på visse betingelser, å begynne med implementeringen av presidentens fredsplan etter 1. juli 2020.

PLO, Hamas og PA har på sin side lovet å sette i gang en 4. intifada, verre for Israel enn noen av de tidligere intifadaene, hvis Israel forsøker seg. FN, EU, Norge og de fleste demokratiske land  fordømmer Israel på det kraftigste hvis de gjør alvor av sinne planer, men det er uvisst  hvor langt de vil gå i sin støtte til palestinerne.

På sin hjemmeside skriver Hanne Nabintu Herland til slutt: «Be sure to always check your Bible to figure out which side of the coin you should stand on.Try passages like Joel 2, 28-32,  Amos 9, 14-15, Genesis 12,1-8,  Ezekiel 36, 1-37,  Jeremiah 33, 6-8». I think you get the idea. Just read the Bible.» 

 Les: «HERLAND REPORT NEWSLETTER  Week 19, 2020»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt