Kjell G. Kristensen

114

Blodlegemer og alkohol...

Interessant innlegg av Mette Solveig Müller om smittesammenheng mellom alkohol og coronaviruset hvor hun stiller spørsmål angående sykdomsutviklingen i forhold til dette.

Publisert: 6. mai 2020

Som man allerede vet dro de som hadde vært ute i skibakken hele dagen til afterski baren. Det de ikke visste var at bartenderen som var på jobb denne kvelden var coronasmittet, så de fleste som var i kontakt med denne, hadde store sjanser for å bli smittet før alkoholen gjør viruset eller klientellet beruset... og når jeg leser artikkelen om dette fra VG, gir de samtidig et svar på spørsmålet til Mette Solveig Müller.

Det er åpenbart at vinterferien og smitten på skisteder i Østerrike og Italia har bidratt til stor smitte i Norge og andre land, sier Hauge.

Professor i hygiene og smittevern, Bjørg Marit Andersen, sier seg enig: Hun beskriver den raske utviklingen i Norge som «en skiferie-epidemi».

På en afterski-bar står folk tett. Det er varmt og luftfuktigheten er høy. Dette kan øke smittefaren, forklarer hun:

Vi mennesker har hvite blodlegemer i kroppen. Disse skal stanse virus og infeksjoner. Men når man drikker alkohol, blir de hvite blodlegemene nedsatt for infeksjon, sier Andersen.

Man kan nok kverke viruset med alkohol før det angriper lungene, men når de å komme dit virker alkoholen mot sin hensikt og forstyrrer kroppens forsvarssystem.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8mkaKd/corona-baren

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
5 dager siden / 2736 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
27 dager siden / 1884 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
2 dager siden / 1200 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
8 dager siden / 996 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
29 dager siden / 686 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
13 dager siden / 617 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere