Verdidebatt

Blodlegemer og alkohol...

Interessant innlegg av Mette Solveig Müller om smittesammenheng mellom alkohol og coronaviruset hvor hun stiller spørsmål angående sykdomsutviklingen i forhold til dette.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som man allerede vet dro de som hadde vært ute i skibakken hele dagen til afterski baren. Det de ikke visste var at bartenderen som var på jobb denne kvelden var coronasmittet, så de fleste som var i kontakt med denne, hadde store sjanser for å bli smittet før alkoholen gjør viruset eller klientellet beruset... og når jeg leser artikkelen om dette fra VG, gir de samtidig et svar på spørsmålet til Mette Solveig Müller.

Det er åpenbart at vinterferien og smitten på skisteder i Østerrike og Italia har bidratt til stor smitte i Norge og andre land, sier Hauge.

Professor i hygiene og smittevern, Bjørg Marit Andersen, sier seg enig: Hun beskriver den raske utviklingen i Norge som «en skiferie-epidemi».

På en afterski-bar står folk tett. Det er varmt og luftfuktigheten er høy. Dette kan øke smittefaren, forklarer hun:

Vi mennesker har hvite blodlegemer i kroppen. Disse skal stanse virus og infeksjoner. Men når man drikker alkohol, blir de hvite blodlegemene nedsatt for infeksjon, sier Andersen.

Man kan nok kverke viruset med alkohol før det angriper lungene, men når de å komme dit virker alkoholen mot sin hensikt og forstyrrer kroppens forsvarssystem.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt