Kjell G. Kristensen

114

Noen ord om de Gud kaller falske profeter

Hva bibeltekstene kan fortelle om forholdet mellom Israel og Bibelen, så kan det virke som om Gud tar et oppgjør med de han kaller for falske profeter i Esekiel 13

Publisert: 6. mai 2020

Herrens ord kom til meg: Menneske, tal profetord mot Israels profeter, som driver og profeterer. Si til dem som profeterer ut fra sitt eget hjerte: Hør  Herrens ord! Så sier Herren  Gud: Ve de tåpelige profetene, de som følger sitt eget sinn og ikke har sett noe som helst! Som rever blant ruiner er dine profeter, Israel. Dere har ikke gått opp i mursprekkene eller styrket muren rundt Israels hus så det kunne holde stand i kampen på  Herrens dag.

Synene deres er tomme, og spådommene er løgn. De sier « Herren sier», enda  Herren ikke har sendt dem. Og likevel venter de at han skal la ordet slå til! Er det ikke tomme syner dere kommer med og løgnaktige spådommer dere uttaler når dere sier « Herren sier», enda jeg ikke har talt?

Derfor sier Herren  Gud: Fordi dere taler tomme ord og ser løgn, kommer jeg mot dere, lyder ordet fra Herren  Gud. Og min hånd skal rettes mot de profetene som ser tomhet og spår løgn. Når mitt folk samles til råd, får de ikke være med. I Israels ætteliste skal de ikke føres opp, og til Israels land får de ikke komme. Men dere skal kjenne at jeg er Herren  Gud. 

For de har villedet mitt folk og sagt: Fred! Men det er ingen fred. Det er som når noen bygger en vegg og stryker kalk på den. Si til dem som kalker: Veggen faller! Regnet flommer, jeg lar haglstein falle og stormvind bryte løs. Så faller veggen. Vil de ikke da si til dere: «Hvor ble det av kalken som dere strøk på den?»

Derfor sier Herren  Gud: I min harme lar jeg en stormvind bryte løs, og i min vrede lar jeg det regne og hagle, så alt blir ødelagt. Jeg vil rive ned veggen som dere har pusset med kalk, jeg jevner den med jorden så grunnvollen legges bar. Når byen faller, skal dere omkomme midt i den. Da skal dere kjenne at jeg er  Herren. Jeg vil tømme ut min harme på veggen og på dem som strøk kalk på den, og jeg vil si til dere: «Borte er veggen og de som kalket den, Israels profeter, som spådde om Jerusalem og så syn om fred for byen, enda det ikke var noen fred», sier Herren  Gud.

Bibelen er igjen god nok for å oppdatere seg selv ved å fortelle videre om disse i Matt.7.15-19 med en advarsel... ja, endog i Matt.24.24 så en kunne få øynene opp for disse...?


3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere