Jo Hedberg

Leder, Bønnelista.no
8

Lukket ansettelsesprosess av Stiftsdirektør i Tunsberg

Stiftsdirektørens stilling i bispedømmet er svært sentral og avgjørende i og med at Stiftsdirektøren sitter i alle utvalg som intervjuer og innstiller hvem som bør ansettes som prester og proster i Den norske kirke. Det er derfor ikke likegyldig hvem som blir tilsatt i disse stillingene.

Publisert: 6. mai 2020

Vi skal ha ny Stiftsdirektør i Tunsberg bispedømme. Ved tilsetting av nåværende Stiftsdirektør ble utlysningsteksten behandlet i bispedømmerådet, fordi direktøren arbeider på vegne av hele bispedømmerådet.
Denne gangen skal bispedømmerådet holdes utenfor. Det er kun bispedømmerådets arbeidsutvalg (AU) som skal forestå hele ansettelsesprosessen frem til innstilling. AU består av to reps fra Åpen folkekirke (ÅF) og biskopen. Innstillingsrådet skal også bestå av to fra Åpen folkekirke og biskopen. Dermed får hele ansettelsesprosessen en stor slagside.

Sammenligner vi dette med ansettelse av menighetsprest så blir også der utlysningen laget i samråd med hele menighetsrådet.  

Utgangpunktet var at bispedømmerådet (bdr) fikk beskjed på e-post at vi skulle få ny Stiftsdirektør. Deretter fikk bdr, prostene og de ansatte på bispedømmekontoret en undersøkelse, som stort sett gikk ut på å vekte forskjellige lederegenskaper med mulighet til å komme med innspill til slutt. Siden denne undersøkelsen var så lite konkret ba undertegnede om å få se utkast til utlysningen og mulighet til å kommentere denne. Noe som tydelig var uønsket for Åpen folkekirkes leder i Tunsberg bispedømmeråd. Det gikk ikke mange timer før det kom hastesak fra bispedømmekontoret om at AU kunne forestå hele prosessen osv. som nevnt over. Dette ble stemt igjennom mot 2 stemmer.

Åpen folkekirke i Tunsberg ønsker altså en lukket tilsettingsprosess helt frem til ansettelse av Stiftsdirektør, der alle som er med i prosessen har samme teologiske ståsted. Har ÅF glemt at det er flere i kirken enn ÅF sine med sine ca 500 medlemmer på landsplan? Leder i ÅF Tunsberg skrev i VL etter valget at hun gledet seg til å samarbeide med undertegnede. Hvor har det blitt av dette samarbeidet? Og hvordan stemmer dette med ÅFs idealer om en åpen og tjenende folkekirke?

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
10 dager siden / 2972 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
7 dager siden / 1618 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1571 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
8 dager siden / 1270 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
13 dager siden / 1071 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
18 dager siden / 652 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere