Torgeir Tønnesen

51

Sømmer det seg med drive-in Gudstjenester og facebook-festivaler nå?

Lengter vi så inderlig tilbake til den gamle verden? Bygger vi videre på Babels tårn? Er Gud så skrøpelig avhengig - av vår bønn og tilbedelse? Klarer Han seg ikke noen måneder uten?

Publisert: 1. mai 2020


Jeg klarer ikke helt å forstå dette fenomenet med drive-in-Gudstjenestene. Det begynte visst i USA, for så å spre seg til hele verden. Jeg tror nok at fenomenet ville spredd seg uansett hvor det startet.

Hva er motivasjonen? Det er liksom noe gjenstridig og desperat over dette, spør du meg. Vi vil liksom ikke akseptere krisen. Nå skal vi virkelig vise Gud at «vi stiller opp»

Vi vil ha «business as usual».

Vi vil at det kommersielle, lett underholdende showet skal fortsette. 

Ingen skal få ta fra oss Kirken. Det ligger noe trass her. Vi vil ha et tilbud, - et åndelig marked, - en meny vi kan forsyne oss av,- en buffet av «kristendom» - vi liker ikke at maten er tatt av bordet, slik koronaen har forårsaket. Vi skal jammen vise koronaen, at dette finner vi oss ikke i.

Problemet er - at Gud er ikke i nød. Det er ingen krise hos Gud. Han har full kontroll og oversikt. Han har alltid nok tilbedelse. Han er tilfreds.

Han er vel ikke avhengig av at menigheten stiller opp for Ham? Tester Han ut vår vilje? Vil han sjekke om vi er her liksom? Forventer han - at vi strider for vår tro, - og skaffer oss reklame og oppmerksomhet i denne verden? Forventer Han et slags forsoningsoffer, for å blidgjøre Ham, - og stille hans vrede? Skal vi nå liksom trøste Gud - i kampen mot djevelen?

Nei, det hele blir feil, etter min mening.

La oss heller svelge koronaen med bein, marg og innvoller – og oppfatte budskapet. La oss ta straffen som angrende og bekjennende syndere, - Det er alvor nå, - for vi har ikke oppført oss slik vi skal. Vi har syndet.

Det er på tide å våkne nå, og slutte med overfladisk kristendom, som kun tjener kommersielle interesser og føles behagelig for vårt skrøpelige og lystige kjød. Light-kristendom, med høyttalere og show, neonlys og høy musikk.

Jeg tror ikke om det er dette Herren forventer mer av nå.

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere