Tom Henriksen

3

Globalisering og nasjonalstat

Vi lever i en verden hvor teknologi og kommunikasjon strekker seg over landegrenser, og som har åpnet opp en ny hverdag for de fleste av oss. Dette har medført at Informasjon deles raskt, og gjennom flere medier enn tidligere, etter at mobilteknologien ble allemannseie.

Publisert: 10. apr 2020
 • Det betyr at vi som Nasjon er i stand til å dele informasjon i nåtid, og lever på den måten i en global verden gjennom internett. 

   Vi erkjenner at dagens borgerlige regjering har tatt en kurs og utvikling som har overrasket mange borgerlige velgere. De store sakene i vår tid defineres ikke lenger av høyre/venstre-aksen i norsk politikk, og hegemoniet til de ledende partiene i dette paradigmet, Arbeiderpartiet og Høyre, er synkende. 

   Vi erkjenner derfor at behovet for å tenke nytt er avgjørende for å få landet i en god retning hvor Grunnloven respekteres av politikerne, og nasjonalstaten Norge settes først. 

  Vi ønsker derfor at man i mindre grad tenker høyre/venstre-akse, og i større grad tenker en samling av partier og politikere som ønsker å styrke nasjonalstaten, og respekt for Grunnloven. De viktige sakene i dette spørsmålet er å avvikle de drakoniske og eklatante avtalene gjort under de senere regjeringer, samt revurdere dagens tilknytningsforhold til EU. 

  PDK Viken ønsker derfor at Norge skal:

 • Melde seg ut av Paris-avtalen. 
 • Avvikle Norges deltagelse i FNs Migrasjonsplan. 
 • Reforhandle eventuelt si opp EØS avtalen, og utnytte handlingsrommet for frie nasjonalstater i godt samarbeid som har oppstått med BREXIT. 
 • Reversere ACER.
 • Kritisk evaluere FN og FNs organer, og redusere norsk støtte til FN der hvor diskriminering, rasisme, antisemittisme, kvinnefiendtlighet og globalisering dominerer. 

Derfor er det viktig at vi nå, og i framtiden står sammen om våre felles verdier og bygger videre på fast grunn; Vi kombinerer liberalismens respekt for enkeltmennesket med tradisjonelle kristne verdier, som ansvar og omsorg for sin neste, og finner oppskriften på et samfunn som er fritt og trygt for alle – uansett hvem du er eller hvor du kommer fra.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
5 dager siden / 2742 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
28 dager siden / 1884 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
2 dager siden / 1210 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
8 dager siden / 996 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
30 dager siden / 686 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
13 dager siden / 617 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere