Morten Andreassen

35

Reidar Holtet, meg og Ateisme

Publisert: 8. apr 2020

Reidar Holtet 020420


Nei, det er slettes ikke fair for meg å tillegg noe du ikke har sagt. Har det skjedd beklager jeg sterkt. Jeg ønsker ikke gjøre slikt.  Så for at jeg skal kunne forbedre meg vil jeg at du presisere hva som gikk galt.


Men husk, det er også en to veis gate. F.eks jeg har sagt jeg er ateist, ingenting annet. Det er personer her (se også mitt svar til Sigurd som vil sette meg i mange båser som jeg ikke erkjenner).  Det gjør du også ved at naturalist er på ingen måte synonymt med ateist. Hvorfor tillegger du noe meg du ikke vet noe om, ikke nødvendigvis er sant og på toppen av det hele er totalt irrelevant.


* Kan jeg se energi ? Vel, ja energi er det ENESTE du kan se, les fotoner.

* Har du sett en tanke / følelse ? Vel, ja gjennom spesielle MR maskiner er det mulig å se både tanker og følelser.

* Har du sett vinden? Ja, det kan du direkte under gunstige forhold ved høy luftfuktighet eller kan de det gjennom egnede videokameraer.

Men ingen av disse tingene er relevant for noe av det som er til diskusjon.


Og i dette innlegget er jeg sannsynligvis ikke enig i noe av det du legger frem, ei heller din fremstilling av ateister. Det er ingen ting som sier at ateister ikke skal kunne tro på alt fra spøkelser til lykke truser. Denne mangelen av forståelse for noe så enkelt som ateisme er rett og slett skuffende. Se bare på din definisjon av Ateisme:


Du: Fornektelse av Guds eksistens.


Denne definisjon er, ikke overraskende, noe jeg ikke deler, jeg kjenner heler ingen som bruker en slik definisjon. Men, dine valg av ord er svært interessant. F.eks.

Hvordan fornekter man noe som man ikke engang vet eksisterer ?

Hvordan fornekte noe man ikke tror på ?

Hva var grunnen til at du valgte nettopp dette ordet (=fornekte) for jeg tror ikke det var tilfeldig ?


Du: Dessuten sier du at mine historiekunnskaper ikke er på plass fordi Luois Pasteur ikke motbeviste Abiogenes-teorien. Der har vi det igjen. Jeg har ikke sagt det heller. Jeg sa at han parkerte den,og det er noe annet.

* Da syns jeg faktisk du skal gjøre rede for hva du mener med parkere den. Det Pasteur gjorde hadde ingenting med abiogense å gjøre. Om du ikke er rusten i historiekunnskapene din og viste dette, er du rett og slett uredelig ved å blande det inn i abiogenese. Her må du nesten bare velge; pest, eller kolera ?

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
5 dager siden / 2742 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
28 dager siden / 1884 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
2 dager siden / 1210 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
8 dager siden / 996 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
30 dager siden / 686 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
13 dager siden / 617 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere