Helene Sofie Vikse Fanebust

8

Påskens konsekvens

Publisert: 7. apr 2020

Hvem var det som først fikk fortelle at Jesus ikke var bundet til døden, men at han var stått opp? En kvinne, som i utgangspunktet ikke var verdig å heve sin stemme for 2000 år siden.

Hva var Jesus' respons da de ville korsfeste han? "Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør." Han kunne tatt opp sverdet, han hadde makt til å vinne i verdens øyne. Han kunne beseire folket som David gjorde med Goliat, men Jesus valgte korset.

Hvem var det Jesus støttet, og hvem talte han imot? Jo, Jesus støttet og sto opp for Bartimeus og kvinnen med blødninger. Han var også prinsippfast på at barna (altså de minste) alltid skulle ha en plass hos han. Yppersteprestene og de mektigste fikk gjennomgå. Mennesker som var i besittelse av makt fikk lite positiv oppmerksomhet. Øynene hans var fikset på det eliten ville omtale som samfunnets skyggeside.

Når Gud entret jorden i menneskeskikkelse snudde han ting på hodet. Jesus var klar på at "den minste skal bli den største" og presiserte at "salige er de ydmyke, for de skal arve jorden."

Jesus kom med håp. Ikke bare som en radikal inspirator og kommunikator, men som en som gikk i døden for så å stå opp igjen. Håpet ligger her. Håpet ligger ikke ene og alene i ordene hans. Håpet ligger i det at han gikk i døden, sto opp igjen og ga oss evig liv. Dette er påskens budskap, og det får konsekvenser for mitt liv. Jeg vil prøve å sørge for at de svakeste blir løftet, at vi skaper et samfunn hvor vi prøver å utjevne sosiale forskjeller og jeg vil heve stemmen ved sosial rettferdighet. 

Tror du Visjon Norge, KrF eller Dnk hadde kommet med nyheten om Jesus oppstandelse om det hadde skjedd i dag, eller kan du tenke deg at en ufør alenemor hadde blitt fortalt de gode nyhetene først? Hvordan ser påskens konsekvens ut for deg og ditt verdensbilde?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
5 dager siden / 2742 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
28 dager siden / 1884 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
2 dager siden / 1210 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
8 dager siden / 996 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
30 dager siden / 686 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
13 dager siden / 617 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere