Jo Hedberg

Leder, Bønnelista.no
8

40 år i ørkenen?

Skjærgårds, Oase og Den Internasjonale Kristne Ambassade feirer 40 år. Arrangementene står i fare for å bli avlyst. Har vi, som kristenhet i Norge vært 40 år i ørkenen? Og står overfor utfordringen til å gå over Jordan inn i det lovede land?

Publisert: 3. apr 2020

Tidene skifter fort og at vi som folk står overfor nye og ukjente utfordringer. Fortsetter vi parallellen over, så fikk landets leder Josva mange oppmuntrende ord om å være modig og sterk, fordi Gud ville være med han. Alt det han gjorde skulle lykkes, hvis han og folket «fulgte hele den loven som Moses…..påla deg å holde». Jos 1,7 

Israelsfolket hadde syndet og stolt på andre ting enn på den levende Gud. De hadde stolt mer på sin egen tanke enn på de ordene Guds tjener Moses hadde gitt videre fra Gud. Derfor kom de ikke inn i det lovede land. Selv ikke Moses kom inn, fordi også han hadde vært ulydig.

Nå ristes samfunnet vårt. Hvis dette pågår lenge, blir bare de virksomheter som er nødvendige og viktige for samfunnet stående. Alt annet vil forsvinne pga lønnsomhet. Vi blir nå stanset opp som enkeltpersoner og som samfunn. Det kan være sunt å spørre seg selv: Gjør jeg det som er rett? Bruker jeg livet mitt på riktig måte? Har jeg fred med Gud?

Det er ingen tvil om at vi som folk har syndet og stolt mer på oss selv enn på Gud. Derfor kalles vi til å re-kalibrere både vårt eget liv, kirke og samfunn, ellers vil vi trolig ikke lykkes.

Israelittene måtte kjempe mot alle de ugudelige folkene, som bodde i det lovede land, for å komme dit inn. Gud ønsket å utrydde folkene som bodde der pga deres mange synder. Deres synders mål var fullt. Derfor ville Gud gi dette landet til Guds eget folk, de som hører på Ham og satser sitt liv på det han har sagt. Vi må nok også være villig til å kjempe for det som er rett og godt, ja, være villig til å gi våre liv, om nødvendig, for å komme inni det lovede land. Det er verd prisen!   

Kanskje du tenker at synd ikke har konsekvenser i dag? - nå lever vi i den nye pakt, under nåden.

Da må jeg spørre: Hvorfor sier Jesus til kvinnen: «Gå bort og synd ikke mer fra nå av» Joh 8,11 eller til mannen på tempelplassen; «Synd ikke mer, for at ikke noe verre skal hende deg» Joh 5,14. Synd, altså ulydighet mot Guds kjærlighet og Guds vilje, får ennå små og store konsekvenser i våre liv og i vårt samfunn, men Gud ønsker å tilgi og gi oss alle et nytt og evig liv. Joh 3,17.

Kan det være at vi nå er kalt til noe nytt, å gå inn i det lovede land?

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
9 dager siden / 2960 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1859 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
6 dager siden / 1570 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
6 dager siden / 1081 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 1061 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
17 dager siden / 637 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere