Dagfinn Torp

5

Viktigheten av troen, håpet og kjærligheten

Hvem av oss har vel ikke kjent på, eller faktisk kjenner på den brusende lykke av kjærligheten, ja forelskelsens kraft. Det skjer noe inni oss når vårt hjerte oppretter kontakt med ett annet hjerte, ja andre hjerter.En livsgnist blir til en lysende å levende flamme. Med ett skrives innledningen til en spennende bok. Etter hvert som tiden går, vil boken fylles opp av stoff, med hovedvekt på nærhet, ømhet, forståelse og kjærlighet. Men og stoff som vil bære preg av uenigheter. Enhet dialog vil være både av både enveis og toveis karakter. Og siden livet er emn reise på ulike nivåer, vil og troen og tvilen finne sin plass. Med covid 19 epidemien tett innpå, trenger vi mere en noen gang den dialogen som berører hjertet på ulikt vis.

Publisert: 2. apr 2020

Tro, håp og kjærlighet!


Hvem av oss har vel ikke kjent på, eller faktisk kjenner på den brusende lykke av kjærligheten, ja forelskelsens kraft. Det skjer noe inni oss når vårt hjerte oppretter kontakt med ett annet hjerte, ja andre hjerter.

En livsgnist blir til en lysende å levende flamme. Med ett skrives innledningen til en spennende bok. Etter hvert som tiden går, vil boken fylles opp av mer og mer stoff, med hovedvekt på nærhet, ømhet, forståelse og kjærlighet. Innimellom alt dette vil vi også finne ulike dialoger av ulikt slag. 


Den livgivende kjærlighet har til alle tider og i alle kulturer og religioner skapt en felles bro mellom mennesker. Kjærligheten ikke bare tenner en flamme, på mirakuløst vis forbinder den sår.

La oss belyse kjærlighetens makt å kraft ved å bruke internettilkobling som ett eksempel.

Når det oppstår dårlig nettforbindelse, merker vi det ganske fort på tolmodigheten. Vi ennevender alt av elektronisk utstyr for å få nettet til å fungere som normalt. 

Som ett ledd i å spore feil blir nærmest alle innkalt til felles dugnad. Det starter med telefonisk eller meldings kontakt med familien, deretter kobles våre nære venner, eller de lenger ute i vennekretser på med spørsmål om de kan bistå. Etterhvert kobles internettleverandører på, 

alt i håp om å fikse internettforbindelsen. 

Når vi etterhvert finner feilen, vel da senkes skuldrene,  og den ellers så gode freden i heim eller kollektiv finner igjen sin plass. 


På nytt er det så det bruser av lykke i hele oss. Igjen gjenopprettes kontakt med nær og fjærn. På nytt tar vi turen innom sider vi vanligvis tar turen innom. 


KJÆRLIGHET


Kjærlighet oppstår i kjølevannet av hjerter som finner hverandre. I de første stadier av det vi kaller bekjentskap gir vi en best mulig beskrivelse av oss selv, og våre interesser. Velvalgte ord om yrke, utdannelse og karrierevalg finner sin naturlige plass. 

I den anledning legger vi ut små doser fra eget liv, doser som skal virke gode og inspirerende. Vi oppretter det vi godt kan kalle en kjærlighetens nettforbindelse. 


TIDSPERIODE


Nå har kjærlighetens nettforbindelse mange ulike adresser. En sentral adresse har som mål å treffe på det dypeste planet, altså selve forelskelsens ømme og inderlige punkt. 

Etterhvert som tiden går oppstår lengsler man ofte ikke  kan sette ord på.  

Her spiller førsteinntrykket en viktig faktor. Uansett på hvilken måte man møtes, og utviklingen videre, så er det innsiden som skal presenteres. Kjærlighetens nettkontakt som artikkel forfatteren velger å kalle der, består som nevnt tidligere i hjerter som finner sammen. Nærmest som ett hus som skal møbleres, finner man ut at man faktisk må gi og ta for å få ett sunt og godt på alle måter

I ett forhold er det mange faktorer som spiller inn. Faktorer som blir viktigere dess eldre man blir. 

Så har man kjærlighetens nettforbindelse der den medmenneskelige kjærlighetens står i sentrum.

Denne forbindelsen er også sterk, men hvor utgangspunktet har ett annet motiv. 

Her handler motivet å være til hjelp for hverandre. I dette farvannet handler det om å oppmuntre, ja bistå hverandre med en utstrakt hånd. Rett og slett være en god hjertevenn. I disse tider der covid 19 epidemien setter sitt preg på samfunnet, og man selv må ta sine forhåndsregler grunnet at man selv er i risikosonen, merker man hjertevarmen ekstra sterkt. Ikke bare ovenfor en selv, men også ovenfor dagliglivet forøvrig merker man at hjertevennen lever som aldri før. Innenfor privat som næringer har ordet dugnadsinnsats fått en ny betydning. Rundt omkring stiller man opp for hverandre.  Nå er det flere med meg som har lagt merke til at før virusets sin tid fantes ett levende dugnadsfolk. Me det er som dugnadsinnsatsen er blitt forsterket. Mange stiller seg spørsmålet hva som vil skje når hverdagen igjen slipper til. Det er jo å håpe at den vil få ett nytt omsorgs preg over seg!


PRØVET OG ERFART


Slik jeg har blitt historien fortalt handler dette om en forkynner som en dag kom i kontakt med en ukjent venn. I samtalens løp oppdaget forkynneren at den ukjente hadde bokstavene  «P og E» ved ulike skriftsteder i sin bibel. Som så mange andre ble også denne forkynneren nysgjerrig på hva disse bokstavene betydde. En dag fikk man vite svaret, 

Bokstavene sto for «prøvet og erfart»


MEDMENNESKELIG VARME

Mer en noen gang trenger vi en kollektiv medmenneskelig varme. Mer en noen gang trenger vi at alle gode kjærlighetens nettkrefter gir alt den den enkelte av oss har av iboende ressurser.

Den enkelte av oss har nemlig så mye godt å tilby. Vi er fylt opp av en ressursbank bestående av glede, fred, godhet og barmhjertighetgodhetsliv bestående av glede, fred , overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, jmr Galaterbrevet 5:22.

Opp i dette å omslutte mennesker, trekker de mange spesielt fram de som er mest utsatt barn og ungdom. Dette er mennesker vi på en helt spesiell måte trenger å stå oppe for. 

Før krisa ble ett faktum var det mange blant disse som sleit med ensomhet, i våre dager er det spesielt viktig at vi følger ekstra godt med på disse mennesker. I flere reportasjer kommer det stadig vekk frem, at innenfor denne gruppen mennesker, er det mange som i våre dager sliter ekstra. Det betyr at vi har å gjøre med mennesker som er ekstra sårbare. 


I likhet med resten av verden opplever vi akkurat nå svært spesielle tider. Tider der dette å søke kontakt, dette å være til for og med hverandre, har fått en ny betydning. 

Der vi før kunne samle oss, ja fant vårt fellesskap, må vi i dag møtes over andre plattformer.


Der det før ikke fantas restriksjoner hverken på møtesteder, eller tak på hvor mange som kunne møtes. er vår hverdag med ett snudd drastisk på godet. 

Nettopp derfor har også dette med kjærlighetens nettkontakt blitt satt i ett nytt lys.. 

For mange har face time og skape fått en ny mening.

Via denne teknologien kan man møte hverandre personlig, uten av man berører hverandre. 

Covid 19 epidemien har rett og slett ført til at nettbasert teknologi har fått en ny mening. 

Man finner nye måter å møte hverandre på. Nye måter man kan være til stede for hverandre på. Alle som er opptatt av formidling i en eller annen form, gjør seg bruk av det fantastiske verktøyet, som nettet er. 


I en tid som er svært krevende for oss alle, er det rett og slett fantastisk å legge merke til  hvorden vi i mye større grad nå bryr oss. kjølevannet av at våre hjerter har måttet finne nye måter å samles på, er nettet blitt en enestående verktøykasse for oss alle.


TRE ROSER

Utenfor inngangsdøren på ett tidligere bosted hadde jeg plassert tre roser på inngangsdøren..

Stille hang de der, å talte sitt tydelige språk, nettopp om tro, håp og kjærlighet!


Viktige forbindelser som vi mer en noen gang trenger i vår tid. 

Roser, ja blomster generelt har fått den fantastiske evne, og formidle det som ord ikke kan uttrykke

Finnes vel ingen situasjon der blomster ikke kan være en stedfortreder for trøst, glede, ja nytt mot!


Så til disse mine tre roser som hang på døren.

Tror du på deg selv, eller neglesjerer, ja i verste fall, ser du ned på deg selv? I så fall kan vi sammen gjøre ett forsøk i dag på å se opp å frem. 

Dette og oppmuntre hverandre til ikke å la janteloven, du skal ikke tro at du er noe, falle er svært viktig 

Våre hjerter fortjener å bli omsluttet av av det beste.

Alle er vi unike skapninger, med grenseløse muligheter i oss! Vi er utstyrt med følelser, evner og kjærlighet: Det verste som skjer med oss mennesker, er når denne troen & kjærligheten ikke blir lyttet til, eller blir tatt på alvor! Når vi ikke får det påfyll av den tro og kjærlighet vi har behov av, forsvinner, blir vi frarøvet noe vesentlig inni oss. 


Veien fra mismot til livsmot kan være både lang, og meget krevende, men når det første skrittet er tatt, kjenner man i sitt indre, at nå er man på rett vei!

Sakte men sikkert begynner håpet å ta form, og livet, livet får med med ett, ett nytt perspektiv over seg.

I alt dette som artikkel forfatteren her har omtalt, tar vil Profeten Jesaia kp.43:4 avslutte med de viktige ordene - Fordi du er dyrebar i mine øyne,aktet høyt og elsket av meg. 

La oss ta ekstra godt vare på hverandre nå. Det kommer igjen en tid, der vi skal få omfavne hverandre på nytt


Signphotolife © Dagfinn Torp 

Forfatter Fotograf Coaching 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
9 dager siden / 2960 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1859 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
6 dager siden / 1570 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
6 dager siden / 1081 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 1061 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
17 dager siden / 637 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere