Mats Reinholdtsen

4

Kreasjonisme eller Evolusjon.

Forteller bibelen oss at jorden ble laget på seks bokstavelige dager eller tok det tusenvis av år?

Publisert: 2. apr 2020

Jeg er selvfølgelig en bibeltro kristenfundamentalist og hvis det står i bibelen så er av høyere autoritet enn noe annen bok. Jeg har imidlertid lest at det er mulig å tro på bibelen og på evolusjon samtidig. Jeg klarer ikke helt å se hvordan det er mulig uten å legge godviljen til i fortolkningen.


I følge bibelen ble jorden skapt på seks dager og Gud hvilte den syvende. Likt vårt samfunn blir skapt i vår tid også. Jeg har derimot hørt teorier som forteller at det fikk tusen år mellom hver dag i bibelen. Kanskje også hundretusen år eller en million år. Det legges gjerne til et vers om at en dag for Gud er som tusen år.


Slik det står skrevet i bibelen kom både jorda og plantene før sola og stjernene. Det er selvfølgelig et problem med tanke på fotosyntesen. Hvis liv har utviklet seg i millioner av år før mennesket kom på banen ville det bety at døden kom før synden. Det blir er et teologisk problem.

Evolusjon flyver litt i ansiktet på erosjon og antropologi; Observasjonen av at ting går fra orden til kaos, står i motsetning av at ting går kaos mot orden.  Alt du trenger å gjøre er ingenting og alt vil sakte forvitre, råtne og ruste. Ikke utvikle eller forbedre. De sier ved hjelp av ett stort smell og mye kaos har vi fått alt orden som fysikken viser seg å følge bestemte lover. Det blir som å si at en Audi ble til ved en eksplosjon på Audi-fabrikken. 


Likevel enkle organismer», jeg ville være nølende med å kalle noe som helst livsform for enkel, dukket opp av en kosmisk suppe og utviklet seg fra A til Å. Selv om det ikke forklarer hvordan symbiotiske forhold kan eksistere, som at planter trenger nitrogen og vi trenger oxygen. Bier trenger blomster og blomster trenger bier osv.


Fra aper til mennesker og alle mulige andre varianter av livsformer som i dag finnes både i havet, i lufta og på jorden har utviklet seg over millioner av år. Her blir jeg sittende å gruble så jeg velger å rekker opp hånden for på nytt å stille noen spørsmål..


Hvis aper ble til mennesker, hvorfor finnes det ennå aper? Sluttet kanskje moderne aper å utvikle seg på et tidspunkt? For meg ser det ut til at aper og alle for så vidt andre dyr er ferdig utviklet. De jo ser hele ut.... Vi finner ikke ofte halvt utviklede mennesker eller dyr. Videre havner jeg i dilemmaer som hva utviklet de først av blodårer eller blodet eller hjertet? Hva utviklet seg først av munn og mage? Hvordan kan vi utviklet øyne før vi viste det var mulig å se? Flaks det var mat å spise. At den brune kua kan spise det grønne gresset og vi kan drikke den hvite melken og få proteiner til å gro det blonde håret. Fantastisk. Men vent, ikke bare utviklet det seg enn hannkjønn, men også hunnkjønn, på samme sted og de fikk barn. Det var svært flaks.


Som regel er en mutasjon ikke ny informasjon, men mangel på informasjon og/eller ødelagt informasjon. Bakterier som blir resistente mot antibiotika, mangler de egenskaper som gjør at antibiotika fungerer. Eks. på en mutasjon kan være at du mangler armer. Det er kanskje positivt mangle armer hvis noen ønsker å sette håndjern på deg, men i de fleste tilfeller vil det å mangle armer mangelen være en svakhet som går på bekostning av andre egenskaper.

Hvis skapelsen var moden og fullstendig der i mot, ville vi enkelt kunne forklare symbiosen og antropologi. Adam og Eva var aldri barn. De var voksne og hagen var moden ved skapelsen. Svaret på hva kom først av høna eller egget, er høna i følge bibelen. Siden den gang har verden falt mot går mot kaos. Faktumet at nostalgi eksisterer kan være et tegn på at ting faktisk var bedre før i tiden. Uansett for meg er å svaret «Gud» bedre enn svaret «Vet ikke».


4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
9 dager siden / 2960 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1859 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
6 dager siden / 1570 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
6 dager siden / 1081 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 1061 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
17 dager siden / 637 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere