Verdidebatt

Kommer alle til himmelen?

Jeg ramlet over ett gammelt innlegg om Biskopens uttalelser; Alle kommer til himmelen... Dette fikk meg til å øyeblikkelig lage en bruker for å delta i debatten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ja, jeg forstår det finnes flere mennesker enn meg her i verden og at disse menneskene nødvendigvis ikke tenker det samme som meg. Heldigvis.. Mye mulig jeg er ført vill, men jeg stiller ett stort spørsmålstegn ved denne teologien som sier at alle kommer til himmelen. Og at vi ikke lengre kan dømmes til evig fortapelse?

Det er selvfølgelig ikke Guds ønske at noen som helst skal havne i helvete. Tvert i mot, ønsker han at alle skal bli reddet fra evig fortapelse og bli frelst.

Den Gud som jeg tilber er absolutt. Det vil si at han dømmer absolutt all synd på absolutt samme måte, fordi han er absolutt rettferdig. Ingen kan komme til himmelen med synd fordi i himmelen finnes ikke syndere. Straffen for synd er døden.

Samtidig som Gud er absolutt rettferdig er også Guds nåde absolutt. Det var nettopp derfor Jesus døde på korset. Det var en gave av Gud som selv tok på seg vår straff og betalte prisen av hele verdens synder, imens vi enda var syndere. Denne gaven er gratis for alle som har tro. Dette skjer ved at vi bekjenner med vår munn og tror med vårt hjerte at Jesus døde for våre synder.

Ingen kommer til himmelen uten at de kommer igjennom Jesus. Etter trosbekjennelsen blir vi fylt med den hellige ånd som gjør oss gradvis salige og mer lik Jesus. Vi blir aldri helt perfekt, helt uten synd. Bare gud er helt perfekt, helt uten synd. Jesus er det perfekte mennesket. Jesus er Gud kommet til verden i kjøtt og blod.

Dette er de gode nyhetene. Vi er alle syndere, men vi kan alle få forlatelse. Veien til himmelen er smal og porten er liten. Jeg blir litt redd for hva utfallet kan bli om vi slutter å forkynne og å hjelpe mennesker til å tro på Jesus. Det finnes millioner av mennesker som ikke kommer til himmelen, fordi de ikke velger å tro på at sannheten kan redde dem. For det er igjennom tro vi blir reddet, det er igjennom å høre budskapet vi tror, og budskapet er Guds Ord, budskapet om Jesus Kristus.

Dette er min oppfatning, mulig slik teologi ikke gjelder nå lengre i vår moderne tid?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt