Verdidebatt

Morten Andreassen og ateismen.

Kjære Morten Andreassen. Du har din måte å debattere på, men du skal ha takk for engasjementet. Du får innledningsvis 1 poeng.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er ikke fair å tillegge meg noe jeg ikke har sagt, for så å argumentere ut fra det. Det trikset biter jeg ikke på, mer om det nedenfor.

Det poenget du får innledningsvis er for gyldigheten av spørsmål. Noen spørsmål kan være meningsløse eller absurde, i motsetning til det jeg stilte deg. Det var både ærlig og gyldig, men du ser det ikke. Ditt eksempel med hvor høyt en bil kan flyve var jo morsomt, men jeg vet ikke hva du sier om Teslaen til Elon Musk som nå er langt ute i verdensrommet? Den flyr høyt den! Er det ugyldig å spørre hvor høyt den flyr eller hvor langt fra jorden den er?

Det var et seriøst spørsmål jeg reiste, og som jeg mener avkrever en seriøs vurdering. Naturalister/ateister legger utelukkende fysiske forutsetninger til grunn for sin forskning, hvis jeg forstår deg rett. Materie og energi. Har du forresten sett energi? Har du sett en tanke? Har du sett en følelse? Har du sett vinden? Nei, du har nok ikke det, men du har sett virkningen av dem.

Slik jeg ser det har den som er uten vilje til å erkjenne tilværelsens utrolige ikke-materielle mangfold og muligheten for Gud som skaper, gitt seg selv et innsnevret handlingsrom som begrenser den vitenskapelige tilnærming. Derfor mener jeg spørsmålet er gyldig og relevant, om du liker det eller ei. Du får med andre ord ikke poeng for punkt B) og C).

Du tillegger meg ansvar for Guds-bevis. Der tar du feil. Jeg sa at troen på Gud som skaper er den mest sannsynlige årsak til liv. Det er noe annet enn et vitenskapelig bevis på Guds eksistens. Du etterspør forresten min definisjon på ateisme. Den er kort og godt: Fornektelse av Guds eksistens.

Samme taktikk bruker du angående Abiogenese. Jeg har ikke sagt at tro i den forbindelse var av religiøs karakter. Ordet var der brukt i betydningen trolig/sannsynlig/antagelig. Dessuten sier du at mine historiekunnskaper ikke er på plass fordi Luois Pasteur ikke motbeviste Abiogenes-teorien. Der har vi det igjen. Jeg har ikke sagt det heller. Jeg sa at han parkerte den,og det er noe annet.

Det var mer å ta tak i, men dette får være tilstrekkelig.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt