Martin Aasen

2

Nå er det på tide å være solidariske og legge igjen pengene i Norge

Da jeg vokste opp ble jeg opplært til å handle norske merker og støtte småbedrifter. Nå er det viktigere enn noen sinne.

Publisert: 27. mar 2020

Da jeg vokste opp, fikk jeg tidlig beskjed om at man skulle velge norske merker når man skulle handle. 

Selv om min mor er innvandrer (riktignok ikke lenger enn fra Sverige), var hun den som var tydligst på nettopp dette. Skulle vi kjøpe skiutstyr? Da valgte vi Madshus. Brus på lørdagskvelden? Da ble det alltid Solo. Bil? Vel, det var vanskeligere. Men så langt det lot seg gjøre, valgte vi alltid norske merkevarer og så kortreist som mulig.

Nå som Coronaviruset herjer, og vi har den høyeste arbeidsledigheten siden krigen, er det jeg lærte av min mor viktigere enn noen gang. Bedrifter permitterer titusener av arbeidstakere. NAV mottar rekordmange søknader om stønader. Regjeringen kommer med redningspakker, mens bedriftseiere skriver kronikker om at det er for sent eller at det som blir presentert fra regjeringen ikke er godt nok.

Etterhvert som verden har blitt mer og mer globalisert, har nordmenn begynt å legge igjen penger i utlandet. Dette gjelder kanskje spesielt netthandel. Men vi ser også at folk legger ferier og opplevelser til utlandet, og utrolig nok også skjønnhetsoperasjoner som tannblekinger, hårtransplantasjoner og annet.

Nå er det på tide å slutte med dette. Både på grunn av miljøet, men også på grunn av norske bedrifter og arbeidsplasser. Norge kommer mest sannsylig til å miste en del av turismen fra utlandet. Da er det spesielt viktig at vi støtter norsk næringsliv, og legger igjen penger i vårt langstrakte land. 

Kjøp norske varer. Dra på ferie i Norge. Bare på den måten kan vi klare å komme oss videre når situasjonen vi er i nå løser seg.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere