Reidar Holtet

21

Notorisk utskjelling av en hedersmann på verdidebatt.no

Det er heldigvis sjelden å se verre overtramp på verdidebatt.no enn det Morten Andreassen presterte for noen dager siden, der han får skjelle ut prof. dr. med. Kjell Tveter over flere sider og i en tone som er hinsides enhver anstendighet. Har redaktøren sovet? Er hans artikkel virkelig akseptabel på et forum som heter verdidebatt?

Publisert: 22. mar 2020

Saken dreier seg om Intelligent Design (ID). Bare betegnelsen får det til å renne over av indignasjon hos ateistene. Prof.dr.med. Kjell Tveter hadde 16.mars en meget velfundert og grundig analyse av spørsmålet: Hva er Intelliget Design? Hans konklusjon er i meget forkortet versjon at livets  kompleksitet tilsier at det står en intelligent skaper bak vårt makro- og mikrounivers. Alt ifra det uendelige univers til levende cellers oppbygging, er umulig å forstå uten at det må ha en intelligent årsak og designer.

Hans utlegning om livets opprinnelse er meningsfull undring over skaperverkets kompleksitet i den minste celle. Liv kan umulig bli til av seg selv. Videre er hans konstatering av universets "fine-tuning" presis og  reell empiri.

Til dette sier Morten Andreassen foraktelig harselerende: "Hva vet vi om livets opprinnelse? Ganske masse faktisk, som f.eks. at det er tull og tøys at man har prøvd å lage liv i laboratorium i 60 år. Dessuten er forskere så pass smart at hadde de ønsket å lage liv kan de gjøre det med å ha sex med det motsatte kjønn." Har han virkelig ikke mer innsikt, og allikevel kaller seg forsker? Vet han ikke at kjønnsceller er levende? Utrolig arrogant!

Om fine-tuning er han om mulig enda mer på jordet når han bl.a. sier: "Vi lever i et ubetydelig hjørne i et ubetydelig kosmos som ikke er annet enn en forurensning av atomer i forhold til det virkelige kosmos av mørk materie og energi.",  Han sier videre, og nå siterer jeg ordrett: "Den steinen vi bor på er ikke mer fine-tuned enn at vi gjenstår kommer til å få store og stener i hodet som fint medfører utryddelse av liv som vi kjenner det. Ikke nok med det, etterhvert vil den sola vi gudedyrker sluke og brenne oss til ingenting gjenstår av hverken kjøtt og bein eller jord og stein".

Han har så mye trykkfeil i hele artikkelen at jeg mistenker ham for å være så sint på at Kjell Tveter tillater seg å anfekte hans ateistiske livssyn, at det har gått helt over styr med sterk hodepine.

Der Tveter har en åpen vitenskapelig tilnærming til livets opprinnelse, evolusjon i betydningen både mikro og makro, mutasjoner, DNA-mysteriet og gener, for bare å nevne noe, kommer Morten Andreassen utelukkende med utskjelling av hedersmannen og vitenskapsmannen Kjell Tveter. Morten Andreassen har ingen forklaring å komme med på  livets opprinnelse, bare forakt for den som holder muligheten åpen for noe større enn oss selv, nemlig Gud som skaper slik Kjell Tveter gjør. 

Hans mange sider med harselas kan ikke kommenteres i detalj her, men hans innledning på epilogen er betegnende for Andreassens tilnærming til Tveters grundige gjennomgang av skaperverkets mysterier: "Ikke bare har du feil på nærmest ALT du har lagt frem av vitenskap, men ikke en eneste plass la du frem beviser for ID." Selv har han ingen beviser for noe.

Jeg er tilbøyelig til å være enig med Kjell Tveter når han sier følgende: "Både universets opprinnelse og dets fininnstilling gir naturalister og ateister sterk hodepine." Det må ha rammet Morten Andreassen.


Reidar Holtet

sivilingeniør

10 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3815 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
16 dager siden / 1244 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
22 dager siden / 898 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
14 dager siden / 850 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
14 dager siden / 646 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 579 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
26 dager siden / 571 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere