Kjetil Haga

13

Å dele det gode, om nødvendig med ord. Svar til Marita Bjørke Ådland

Marita Bjørke Ådland inviterer meg til å utdype hva jeg mener med mitt innlegg om at handling nå er viktigere enn ord.

Publisert: 20. mar 2020

Vi er et samfunn i krise. Behovene for omsorg og hjelp øker fra dag til dag, og det er mange som sliter nå. I en slik tid må det prioriteres. Både kirker og organisasjoner utfordres til å finne nye arbeidsformer og kommunikasjonsformer. 

I en tid med stor oppmerksomhet på hvordan kirken kan nå ut med gudstjenester og andakter, der personlige hilsener fra prester på nettet øker i omfang fra dag til dag, har jeg tillatt meg å utfordre kirken til å prioritere det som er aller viktigst: Å dele det gode, om nødvendig med ord, men først og fremst med omsorgens klare språk. Det ene utelukker selvfølgelig ikke det andre, men valg og vektlegging skaper avtrykk i det offentlige rom som påvirker folks oppfatning av hva kirken nå synes å være mest opptatt av.

(At Vårt Land for øvrig velger å legge inn sin egenformulerte ingress i et innlegg slik at det fremkommer skarpere enn originalen er for øvrig noe jeg gjør meg noen refleksjoner rundt. "Tone ned savn etter gudstjenester" var ikke mine ord, men Vårt Land sine.)

Det er inspirerende og flott å lese om alt det gode arbeidet som beskrives i innlegget til Bjørke Ådland! Jeg vet at det gjøres veldig mye godt diakonalt arbeid rundt omkring, Samtidig vet jeg også at det mange steder letes etter hvordan man nå kan gjøre mer i en tid der behovene øker så raskt. I Blå Kors har vi laget en ressursside på vår hjemmeside med praktiske råd og tips for dette.

Dette er ikke forsøk på å snakke noe ned, aller minst kirkens diakoni. Dette er tvert imot en invitasjon til at vi sammen kan se etter hvilke behov som nå oppstår, slik at vi kan videreutvikle arbeidet og fremstå som en tydelig omsorgsfull kraft i lokalmiljøene.1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere