Kjell G. Kristensen

100

Unntakstilstand og økonomi

Den verdensomspennende pandemien fører til at land etter land stenges ned. Det fører til svikt for det økonomiske verdensbilde. Hva skjer? Jo, det er unntakstilstand og krise på krise... men børsene har ikke tenkt å stenge ned?

Publisert: 20. mar 2020

Hvorfor kan man ikke bli enige om å stenge børsene og fryse økonomien til hva den var før pandemien startet, og fortsette etter at den er over? Børsene svinger allikevel bare ved at man hoster litt, så det har lite for seg å holde de åpne? Rykter om krig man tror vil starte, men ikke kommer er nok til å heve oljeprisene flere hakk oppover. Så hva er vitsen med et så svakt måleinstrument for økonomi da det ikke retter seg etter annet enn hva som kan gå galt i forhold til hva som kan gå bra? Forurensningen blir jo mindre og flere land kan jo nå oppfylle miljøkvotene sine, og det er da positivt? Men at en høyreregjering går inn for at staten overtar bedrifter som ikke klarer seg, og som ellers går inn for privatisering, det hadde jeg ikke sett for meg...selv om Ludvik 14. sa at staten det er meg... Men nå er jo det meste i ulage, eller snudd på hodet? Så nå handler om samarbeid og det er det viktigste.

https://www.dagbladet.no/nyheter/staten-hvem-er-det/65772529


2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
9 dager siden / 1344 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
21 dager siden / 1227 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
27 dager siden / 1213 visninger
To strekar
av
Arne Mulen
2 dager siden / 1102 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
13 dager siden / 856 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 570 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 563 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere