Verdidebatt

Kommentar til Lena Kaasa Tillerli

Tillerli er redd for «gjør det selv kristendom» hos «vi karismatiske», og skriver: «Jeg har lyst til å stikke hull på "happy- clappy- kristenbobla", og se litt hva den er grunnlagt på. Jeg har et ønske om at vi i den karismatiske kristenheten, skal begynne å bli ekte og ærlige. Snakke om livet som det er. Vi må begynne å skjelne. Og snakke om det som er godt, og det som ikke er det. For det er ikke alt som er godt,«

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg synes innlegget er lite treffende for karismatiske menigheter, og tror ikke Lena kjenner miljøet.

Kristne i karismatiske menigheter gjør ikke noe selv, de har sett sin synd og omvendt seg, trodd på Jesu evangelium og blitt født på ny av Ånd.  Da er man en kristen disippel og skal gjøre gode gjerninger!  Det er rett «å gjøre noe selv!»  Se hva Paulus sier:

«Derfor, mine elskede brødre, vær faste, urokkelige, alltid rike i Herrens gjerning, da I vet at eders arbeide ikke er unyttig i Herren!»
‭‭1 Korinter‬ ‭15:58‬ ‭

Gud har lagt gjerningene ferdige for oss «at vi skal vandre i dem» - også det i kraft av Guds nåde.

Så når Tillerli skriver: «Hvilken cocktail av urenhet, forvirring og vranglære blir det duket for, om vi lærer at "kom bare til Jesus, så blir alt nytt"?  Om vi ikke tar med i beregninga at vi alle er falne mennesker, som bærer på sår og synder.» (sitat slutt) - da er dette helt feil.  Jesus gjør alt nytt!

Før vi ble frelst var vi falne mennesker bundet av synden, men nå er vi satt fri fra synden og er reist opp med Ham. (Se Ef kap 2:1-6)

Og:  «da vi jo vet dette at vårt gamle menneske blev korsfestet med ham forat synde-legemet skulde bli til intet, så vi ikke mere skal tjene synden;»
‭‭Romerne‬ ‭6:6‬ ‭  Og videre:

«Men Gud være takk at I vel har vært syndens tjenere, men nu av hjertet er blitt lydige mot den lærdomsform som I er blitt overgitt til!»
‭‭Romerne‬ ‭6:17‬ ‭

Kan det sies klarere?

Jeg er ikke karismatiker, jeg er «fundamentalist» og i lære baptist, men den beskrivelsen Tirreli advarer mot er i beste fall forvirrende.

Men karismatiske strømninger i USA og Norge har mange usunne trekk, det kan jeg være enig i.

Bethel Church i California er ren forførelse!  Styr unna!

Men tal sant om Guds Ord..

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt