Jo Hedberg

Leder, Bønnelista.no
6

Lag gudstjenester på nettet

Bønnelista oppfordre flest mulig til å lage gudstjenester på nett.

Publisert: 13. mar 2020

I dag som det er så enkelt å produsere en film og laste den opp på for eksempel YouTube, så oppfordrer Bønnelista flest mulig å filme en gudstjeneste, legge en tidebønn eller andakt på nettet.

Vi vil også oppfordre prestene til å bruke søndagens fortellertekst eller tekstene fra 2. søndag i advent, som passer godt akkurat nå. Å bruke noen tekster fra advent – den lille fasten, nå i den store fasten før påske passer fint. Prekenteksten 2. søndag i advent er hentet fra Joh 14,1-4 der det står:
«La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!  I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere? Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er. Og dit jeg går, vet dere veien.»
Vårt samfunn står overfor store utfordring fremover. Vi vil derfor oppfordre til å be for våre ledere, slik at flest mulig setter sin lit til Guds hjelp og frelse. Vi vil oppfordre flest mulig til å lage eller se gudstjenester på nett. Og lese i Bibelen, særlig fortellingene om Jesus i Det nye testamentet og som sagt be for våre ledere og vårt folk. Vi vil også oppfordre den enkelte til å gjøre det en synes Gud minner en på. Det har ofte vist seg at dette er svært viktig. Ved siden av å be om frelse og hjelp for vårt folk trenger vi særlig å be om godt samhold og godhet i våre familier. Nå når mange vil være hjemme mye mer enn de pleier.

Bønnelista vil også legge ut en enkel gudstjeneste på søndag, så vi håper mange flere vil gjøre det samme. 

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
20 dager siden / 1190 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
14 dager siden / 1187 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
6 dager siden / 822 visninger
Muskuløs kristendom
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 743 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 1 måned siden / 678 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
29 dager siden / 650 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere