Verdidebatt

Tannpleie og økonomi

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tannpleie og økonomi!

Når du går til legen for sjekk / behandling – uansett sykdom, symptom, eller problem, - så betaler du ca. 351,- i egenandel – av og til mindre, men ikke mer. Også ved evt. halsbetennelse, øreverk o.l. Men – skal du til tannlegen, DA er det ikke lenger snakk om egenandel! Det er ikke bare tannlegens timelønn som koster, men dyrt materiell, utstyr, kjemikalier, røntgen osv.

Men hvem er det som tør å påstå at munnhulen ikke er en del av kroppen? Tennene er en like naturlig del av mennesket som mandler, bihuler, kjertler, ledd, muskler, lunger, hjerte osv. Men fordi en konsultasjon hos tannlegen ikke dekkes av Folketrygden, er det mange som vet at de ikke har råd til å gå til tannlegen. Noen tar til og med et rådyrt forbrukslån for å få stelt tennene sine! Det er da vel IKKE rett at det skal være slik?! Denne urettferdige ordningen har frustrert og irritert den norske befolkning i alle år. Vårt velferdssystem har en solid slagside på dette området.

Min utfordring til våre politiske partier er derfor: Vinn kommende valg ved å være det partiet som innfører fri tannpleie – uansett alder, og uansett problemer med tanngarden, - og med egenandel likt for alle andre tjenester i helsevesenet! Og den ordningen bør være på plass innen 1. januar 2022!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.

Krohnåsv. 62, 5239 RÅDAL.   988 47 162.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt